Back to top

Αρχείο Απρίλιος, 2020

Βίντεο για τη καραντίνα από νέους στη Βλαχέρνα

Τετάρτη, 29 Απρίλιος, 2020 στις 2:12μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Sakis_Ts

Η καραντίνα έρχεται σιγά σιγά στο τέλος της, σταδιακά θα επανέλθει η κοινωνία στην προηγούμενη καθημερινότητά της, στην προ-καραντίνας ζωή. Για κάποιους αυτή η καραντίνα έμοιαζε ευλογία, σε άλλους τιμωρία και σε άλλους κάτι ενδιάμεσο. Μέσα σε όλη αυτή τη κατάσταση, οι Γιώργος και Θανάσης Τσιώλης έφτιαξαν ένα βίντεο για το πως βιώνει ένας νέος την καραντίνα.

Ο τίτλος είναι Once Upon a Time in Quarantine

και το βιντεάκι μπορείτε να το βρείτε

σε αυτό το Link: www.youtube.com/watch?v=FW1IWOd9HQk

Καλή θέαση!!! 

Τι αλλάζει στην κίνηση πολιτών από την Δευτέρα 4 Μαΐου! Πότε ανοίγουν σχολεία, καταστήματα, κλπ!

Τρίτη, 28 Απρίλιος, 2020 στις 11:36μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy

Από την Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, θα έχουμε απελευθέρωση μετακινήσεων ΕΝΤΟΣ νομού, με συγκεκριμένες εξαιρέσεις (απαγορεύονται με συγκεκριμένες εξαιρέσεις οι μετακινήσεις σε νησιά εντός της ιδίας περιφερειακής ενότητας). Καταργείται το sms και η κυκλοφορία πλέον θα γίνεται ελεύθερα. Να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με τη νομοθεσία και όπως δήλωσε αρμόδιος  Υπουργός, όλα τα sms που έχουν περιέλθει στην κατοχή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα διαγραφούν.

Από την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, πιθανόν  θα έχουμε ολική απελευθέρωση (θα επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό) με βάση την πορεία της επιδημίας. Την ίδια ημέρα, θα γίνουν οι επικαιροποιημένες ανακοινώσεις.

Ακόμη:
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα καταστήματα, νοσοκομεία, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαγνωστικά κέντρα κ.α. (στην περίπτωση που δεν τηρείται η χρήση προστατευτικής μάσκας θα επιβάλλεται τσουχτερό πρόστιμο 150 ευρώ). 
Την Δευτέρα 11 Μαΐου ανοίγουν τα σχολεία μόνο για την Γ΄ Λυκείου και την Δευτέρα 18 Μαΐου θα λειτουργήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και τα Γυμνάσια. Την Δευτέρα 1 Ιουνίου και αν όλα πάνε καλά θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Κλειστοί θα είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Οι εκκλησίες θα ανοίξουν την Δευτέρα 4 Μαΐου για ατομική προσευχή και την Κυριακή 17 Μαΐου για όλους τους πιστούς πάντα με μέτρα ασφαλείας.
Οι οργανωμένες παραλίες θα μείνουν κλειστές.

Σε 7 στάδια το άνοιγμα των επιχειρήσεων: Στο πρώτο στάδιο, βιβλιοπωλεία, ηλεκτρονικά είδη, ΚΤΕΟ, καταστήματα αθλητικών ειδών, κομμωτήρια (πάντα όμως με ραντεβού), οι υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών υποδημάτων, τα καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, ανοίγουν την Δευτέρα 4 Μαΐου.

Τα υπόλοιπα καταστήματα λιανεμπορίου θα ανοίξουν την Δευτέρα 11 Μαΐου (δεύτερο στάδιο), εκτός των εμπορικών κέντρων (αυτά θα ανοίξουν την Δευτέρα 1 Ιουνίου).

Στο τρίτο στάδιο την Δευτέρα 18 Μαΐου, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι ενώ δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις. Επίσης επαναλειτουργούν τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών χωρίς να παρέχονται υπηρεσίες σε καθήμενους.

Στο τέταρτο στάδιο, την Δευτέρα 1 Ιουνίου, επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, τα εστιατόρια και καφέ σε εξωτερικούς χώρους με απόσταση 2 μέτρων και 4 ατόμων ανά τραπέζι.

Στο πέμπτο στάδιο που θα προσδιοριστεί τον Ιούνιο επανεκκινούν τα θερινά σινεμά με 1,5 μ απόσταση μεταξύ των θεατών ανά σειρά και πληρότητα έως 60%. Επίσης επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, με όρους αντίστοιχους των καφέ και των εστιατορίων.

Στο έκτο στάδιο επαναλειτουργούν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους, με τους ίδιους κανόνες απόστασης.

Στο έβδομο στάδιο επαναλειτουργούν εστιατόρια και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, επιχειρήσεις διασκέδασης, καταλύματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις.

ΠΕΝΘΗ

Κυριακή, 26 Απρίλιος, 2020 στις 9:40μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | vasilaras

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών, η Νίκη Τσιώρου (πεθερά Αθανασίου Χρ. Κολλίντζα, γερο-Χρηστέα, Αμερική).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

ΠΕΝΘΗ

Σάββατο, 25 Απρίλιος, 2020 στις 8:18πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών, ο Θεόδωρος Κων. Κουρεμένος (σύζυγος Βούλας Χρ. Κολλίντζα) στον ΚΑΝΑΔΑ.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

Ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου κατασκευής του έργου “ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ”

Παρασκευή, 24 Απρίλιος, 2020 στις 4:59μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

ΜΕ την υπ΄  αριθμόν 15/2020  απόφαση της ΔΕΥΑΤ εγκρίθηκε το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού του έργου: “ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ”, Π/Υ: 627.400,00 ευρώ και ανακήρυξε τον προσωρινό ανάδοχο κατασκευής του έργου.

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε την απόφαση.

***

*** Να σημειώσουμε ότι το ανωτέρω έργο, είναι διαφορετικό από το έργο της αντικατάστασης των δευτερευόντων αγωγών ύδρευσης οι οποίοι συνδέονται με τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς νερού από τις πηγές Μεθυδρίου ή με δεξαμενές του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Υδατικών Έργων Μεθυδρίου, οι οποίοι εξυπηρετούν τον οικισμό της Τοπικής Κοινότητας Βλαχέρνας.

ΕΟΡΤΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ!

Παρασκευή, 24 Απρίλιος, 2020 στις 9:08πμ | Κατηγορία: Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.

“Η αναβλύζουσα Θειον ύδωρ αθάνατον, η προχέουσα ρείθρα ζωής αέναα· τοις προστρέχουσι πιστώς τη Ζωοδόχο σου Πηγή και ταύτα αρυoμένοι, βραβεύεις νυν τε παρθένε ρώσιν και θεραπείαν, και συμφορών απολύτρωσιν”.

Χρόνια Πολλά!

ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ!

Πέμπτη, 23 Απρίλιος, 2020 στις 12:55μμ | Κατηγορία: Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!!

ΕΟΡΤΗ ΟΣΙΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΕΝ ΒΛΑΧΕΡΝΗΣ

Τετάρτη, 22 Απρίλιος, 2020 στις 1:25μμ | Κατηγορία: Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.

Στεμνίτσης το βλάστημα

και της Βλαχέρνης φρουρόν,

τιμώμεν σε, όσιε,

των εν δακρύων ροαϊς

και πόνοις ασκήσεως,

λάμψαντα εν ερήμοις

και εν όρεσι όντως

ένθα και ωκειώθης

τω Χριστώ θείω πόθω.

Αυτόν ουν ικέτευε Λεόντιε

σωθήναι τας ψυχάς ημών.

Ο Όσιος Λέοντιος εν Βλαχέρνης βοηθειά μας!!

*** Τετάρτη της Διακαινησίμου σήμερα, και λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονιό, δεν εορτάστηκε η καθιερωμένη μνήμη του Οσίου Λεοντίου στο χωριό μας. Το καντηλάκι, που είναι αναμμένο στον τάφο του στο μοναστήρι της Καστανιάς, ας φωτίζει τις καρδιές όλων μας και ας ευχηθούμε του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να τον τιμήσουμε όπως του πρέπει.

ΓΕΝΝΗΣΗ

Τρίτη, 21 Απρίλιος, 2020 στις 9:00μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Ο Χρήστος Κων. Κουνέλης (εγγόνι γερο-Κουρτέση, Αμερική) και η σύζυγός του Ζλάτκα, απέκτησαν κοριτσάκι.

Να σας ζήσει!