Back to top
Τρίτη, 28 Απριλίου, 2020 στις 11:36μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
Τι αλλάζει στην κίνηση πολιτών από την Δευτέρα 4 Μαΐου! Πότε ανοίγουν σχολεία, καταστήματα, κλπ!

Από την Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, θα έχουμε απελευθέρωση μετακινήσεων ΕΝΤΟΣ νομού, με συγκεκριμένες εξαιρέσεις (απαγορεύονται με συγκεκριμένες εξαιρέσεις οι μετακινήσεις σε νησιά εντός της ιδίας περιφερειακής ενότητας). Καταργείται το sms και η κυκλοφορία πλέον θα γίνεται ελεύθερα. Να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με τη νομοθεσία και όπως δήλωσε αρμόδιος  Υπουργός, όλα τα sms που έχουν περιέλθει στην κατοχή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα διαγραφούν.

Από την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, πιθανόν  θα έχουμε ολική απελευθέρωση (θα επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό) με βάση την πορεία της επιδημίας. Την ίδια ημέρα, θα γίνουν οι επικαιροποιημένες ανακοινώσεις.

Ακόμη:
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα καταστήματα, νοσοκομεία, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαγνωστικά κέντρα κ.α. (στην περίπτωση που δεν τηρείται η χρήση προστατευτικής μάσκας θα επιβάλλεται τσουχτερό πρόστιμο 150 ευρώ). 
Την Δευτέρα 11 Μαΐου ανοίγουν τα σχολεία μόνο για την Γ΄ Λυκείου και την Δευτέρα 18 Μαΐου θα λειτουργήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και τα Γυμνάσια. Την Δευτέρα 1 Ιουνίου και αν όλα πάνε καλά θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Κλειστοί θα είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Οι εκκλησίες θα ανοίξουν την Δευτέρα 4 Μαΐου για ατομική προσευχή και την Κυριακή 17 Μαΐου για όλους τους πιστούς πάντα με μέτρα ασφαλείας.
Οι οργανωμένες παραλίες θα μείνουν κλειστές.

Σε 7 στάδια το άνοιγμα των επιχειρήσεων: Στο πρώτο στάδιο, βιβλιοπωλεία, ηλεκτρονικά είδη, ΚΤΕΟ, καταστήματα αθλητικών ειδών, κομμωτήρια (πάντα όμως με ραντεβού), οι υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών υποδημάτων, τα καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, ανοίγουν την Δευτέρα 4 Μαΐου.

Τα υπόλοιπα καταστήματα λιανεμπορίου θα ανοίξουν την Δευτέρα 11 Μαΐου (δεύτερο στάδιο), εκτός των εμπορικών κέντρων (αυτά θα ανοίξουν την Δευτέρα 1 Ιουνίου).

Στο τρίτο στάδιο την Δευτέρα 18 Μαΐου, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι ενώ δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις. Επίσης επαναλειτουργούν τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών χωρίς να παρέχονται υπηρεσίες σε καθήμενους.

Στο τέταρτο στάδιο, την Δευτέρα 1 Ιουνίου, επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, τα εστιατόρια και καφέ σε εξωτερικούς χώρους με απόσταση 2 μέτρων και 4 ατόμων ανά τραπέζι.

Στο πέμπτο στάδιο που θα προσδιοριστεί τον Ιούνιο επανεκκινούν τα θερινά σινεμά με 1,5 μ απόσταση μεταξύ των θεατών ανά σειρά και πληρότητα έως 60%. Επίσης επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, με όρους αντίστοιχους των καφέ και των εστιατορίων.

Στο έκτο στάδιο επαναλειτουργούν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους, με τους ίδιους κανόνες απόστασης.

Στο έβδομο στάδιο επαναλειτουργούν εστιατόρια και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, επιχειρήσεις διασκέδασης, καταλύματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια