Back to top

Αρχείο Ιούνιος, 2020

“Χρυσό” το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας στα βραβεία Education Leaders Awards 2020!

Τρίτη, 30 Ιούνιος, 2020 στις 11:30μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.
Πανελλήνια αναγνώριση για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας η απονομή του «ΧΡΥΣΟΥ» βραβείου της κατηγορίας «Καινοτομία στη Διδασκαλία» στο Ετήσιο Πανόραμα των Πρωτοβουλιών και των Δράσεων στην ΕκπαίδευσηEducation Leaders Awards 2020.
 
 
Η βράβευση αφορά τη «Μαθητική έρευνα του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας για τη μελέτη της κλιματικής αλλαγής από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Mission Space Lab» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2019 με μια μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση της ομάδας, ανάμεσα σε 471 συμμετέχουσες ομάδες από χώρες της Ευρώπη. Το έργο υλοποιήθηκε από τους μαθητές των Ε-ΣΤ τάξεων με τον συντονισμό του Διευθυντή του Σχολείου Καρούντζου Ιωάννη, ο οποίος προηγουμένως συμμετείχε σε επιμόρφωση της ESA, που πραγματοποιήθηκε στο e-Technology Lab της ESA στο Βέλγιο. (Περισσότερα για την εφαρμογή του προγράμματος εδώ.)
 
Τα βραβεία αριστείας πραγματοποιούνται για πέμπτη συνεχή χρονιά και ξεκίνησαν ως προσπάθεια ανάδειξης καλών πρακτικών και καινοτομίας στον χώρο της εκπαίδευσης. Η ανακοίνωση των φετινών βραβείων έγινε μέσω διαδικτύου, στις 29 Ιουνίου 2020, με καθυστέρηση μερικών μηνών λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων. (Όλα τα βραβεία και οι νικητές εδώ.)
Την κριτική επιτροπή αποτελούν ακαδημαϊκοί, επιστήμονες διεθνούς κύρους και εκπαιδευτικοί με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ προεδρεύει η πρώην Υπ. Παιδείας κα. Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
 
 
Το σχολείο τιμήθηκε και κατά την περσινή χρονιά με το Χρυσό Βραβείο για τις Καινοτόμες Μαθησιακές Εμπειρίες Επιστήμης και Τεχνολογίας (σχετική ανάρτηση εδώ), που ξεκίνησαν να υλοποιούνται στο σχολείο τα τελευταία χρόνια με την εισαγωγή του προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής και ενισχύθηκαν σημαντικά με την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας – CERN, μετά την υλοποίηση του οποίου διαμορφώθηκε στο σχολείο μια κουλτούρα που ευνοεί και ενθαρρύνει τη υλοποίηση δράσεων σχετικών με την επιστήμη και την τεχνολογία (Σχετικές αναρτήσεις εδώ και εδώ). Περισσότερα για τις καινοτόμες δράσεις που υλοποιούνται στο σχολείο υπάρχουν διαθέσιμες εδώ.
 
 
*** Το vlaxerna.gr θερμά συγχαίρει τους δασκάλους και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας και βέβαια τον δ/ντη του σχολείου και συνεργάτη μας, Ιωάννη Γ. Καρούντζο.

ΒΑΠΤΙΣΗ

Τρίτη, 30 Ιούνιος, 2020 στις 8:38πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Ο Παναγιώτης Σπ. Παπαχρόνης και η σύζυγός του Αγγελική Παπαδάμ, βάπτισαν την κορούλα τους. Το όνομά της Πουλχερία-Παρασκευή.

Να σας ζήσει!

ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ “ΤΡΙΑ ΡΕΜΑΤΑ” ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!!

Δευτέρα, 29 Ιούνιος, 2020 στις 9:41μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Φωτιά πριν από λίγο στην τοποθεσία “τρία ρέματα” στη Βλαχέρνα, προκλήθηκε από τους κεραυνούς που έπεσαν το απόγευμα! Ήδη βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία αυτή την στιγμή 2 οχήματα της πυροσβεστικής και πεζοπόρο τμήμα αυτής. Φαίνεται να ελέγχεται η κατάσταση και η φωτιά να ήταν μικρής έντασης!!

Νεότερη ενημέρωση:

*** Η φωτιά έχει σβήσει!  Πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής, θα καθίσει όλο τη νύχτα στην θέση που είχε ανάψει η φωτιά από κεραυνό! 

Η Κατερίνα Ταβουλάρη στην εκπομπή “ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ”!

Κυριακή, 28 Ιούνιος, 2020 στις 11:07μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Στην σημερινή εκπομπή του Νίκου Μάνεση στον ALPHA TV, παρουσιάστηκε η Κατερίνα Ταβουλάρη (το γένος Φρόσως Ι. Καβουρίνου). Η Κατερίνα ζει και εργάζεται στο Πλίμουθ στην Αγγλία και είναι θαυμάστρια της εκπομπής “ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ”.

Μπορούμε να δούμε την Κατερίνα να μιλάει με τον Νίκο Μάνεση, στο παρακάτω βίντεο (28-6-2020) της εκπομπής,  από το 01:16 έως 01:30.

Πατήστε ΕΔΩ

«Ευ αγωνίζεσθαι»: εικαστική έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο

Κυριακή, 28 Ιούνιος, 2020 στις 5:02μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Κορυφαίοι καλλιτέχνες συμμετείχαν στην έκθεση που προάγει τις Αρχές του Ολυμπισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Πολεμικό Μουσείο. Μεταξύ αυτών και ο εκ Τριπόλεως εικαστικός Ηλίας Ματθαιόπουλος!

Στην Έκθεση «Ευ Αγωνίζεσθαι» συμμετείχαν οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Άγγελος, Πασχάλης Αγγελίδης, Μίνα Βαλυράκη-Παπαθεοδώρου, Άκης Βασιλόπουλος, Εριέττα Βορδώνη, Μάριος Βουτσινάς, Πηνελόπη Γαΐτη, Σπύρος Γεώργας, Κωστής Γεωργίου, Βασίλης Γκίζας, Χαράλαμπος Γκούμας, Όλγα Γουλανδρή, Γιάννης Γουρζής, Δημοσθένης Δαββέτας, Εύα Διβάρη, Κώστας Ευαγγελάτος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Μαρία Καλατζή, Εβίτα Κανέλλου, Kelly, Κωνσταντίνος Κερεστετζής, Αγγέλικα Κοροβέση, Μάγδα Κούρκουλου, Μαρία Κτιστοπούλου, Απόστολος Λάβδας, Γρηγόρης Λαγός, Κυριάκος Λαζαρίδης, Έλλη Λυραράκη, Jose Oriol Martinez (πρόξενος Κούβας), Ηλ. Ματθαιόπουλος, Δημήτρης Μηλιώνης, Αντρέας Μητρόπουλος, Βαγγέλης Μήτσου, Στέλλα Μιμίκου, Μιχάλης Μιναριτζόγλου, Αλέξανδρος Μουστάκας, Βαγγέλης Μουστάκας, Νάντια Μπαράκου, Γιώργος Ξενούλης, Αλεξάνδρα Παλάσκα, Άγγελος Παναγιωτίδης, Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου, Νίκος-Γιώργος Παπουτσίδης, Ρούλα Πάππας- Τσιώτα, Ιωάννα Παρασκευά, Αλτιίν Πατσέλης, Γιώργος Ρούσσης, Γιώργος Σαμαράς, Παύλος Σάμιος, Παναγιώτης Σιάγκρης, Κώστας Σπυριούνης, Γιώργος Σταθόπουλος, Δημήτρης Ταλαγάνης,  Άγγελος Τζιάρα, Γιώργος Τουρκοβασίλης, Δημήτρης Φόρτσας, Δημήτρης Χριστογιάννης, Ποτουρίδης Σταύρος(με συλλογή αναμνηστικών), Ζωή Σαββίνα (ποιητική και εικαστική παρέμβαση). 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Πρώτη φορά, όλα ψηφιακά.

Πέμπτη, 25 Ιούνιος, 2020 στις 11:18μμ | Κατηγορία: Οικονομία | Ν.Δ.Κ.

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Πρώτη φορά, όλα ψηφιακά

🗺️ Ελληνικό Κτηματολόγιο: Πρώτη φορά, όλα ψηφιακά. 👀 Δείτε την διαδικασία στο video ➡️ www.ktimatologio.gr

Gepostet von Ελληνικό Κτηματολόγιο am Dienstag, 23. Juni 2020

Γεια σου ρε Αλέφαντε!! Καλό σου Ταξίδι!!

Τρίτη, 23 Ιούνιος, 2020 στις 11:44μμ | Κατηγορία: Αθλητικά | Ν.Δ.Κ.

πηγή video: www.gazzetta.gr

Μαθητές του 1984 Λυκείου Βριλησσίων: Συναντήθηκαν μετά από 35 χρόνια και τίμησαν τον καθηγητή τους!!

Τρίτη, 23 Ιούνιος, 2020 στις 9:08πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Μετά από 35 έτη συναντήθηκαν και τίμησαν τον καθηγητή τους, οι μαθητές της τάξης του 1984 του Λυκείου Βριλησσίων! Εκείνος του υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και μάλιστα είχε κανονικό μάθημα με ασκήσεις και παραδείγματα στον πίνακα!

Gepostet von ΤΑΣΟΣ ΚΟΛΛΙΝΤΖΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ am Sonntag, 21. Juni 2020

 

Ο Βλαχερναίος καθηγητής Τάσος Αθ. Κολλιντζογιαννάκης, ανάρτησε στο f/b: Όταν οι αληθινές σχέσεις δοκιμάζονται και αντέχουν στο χρόνο, τολμούν να επαναλαμβάνονται 35 χρόνια μετά στον ίδιο χώρο με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

DaLuZ: Νέος χώρος με πανέμορφο κήπο για να απολαύσετε το καφέ σας, το γλυκό σας, κρύα πιάτα και πολλά άλλα!!

Δευτέρα, 22 Ιούνιος, 2020 στις 9:32πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Σε έναν εντυπωσιακό χώρο στην Τρίπολη, με πανέμορφο κήπο και σπέσιαλ συνταγές (καφέ, γλυκών, κρύων πιάτων και πολλών άλλων), η συμπατριώτισσα μας Ντίνα Κουτσούγερα, μετά συζύγου Βαγγέλη και εκλεκτού προσωπικού και συνεργατών, υπόσχονται σε όλους μοναδικές στιγμές απόλαυσης!!

Ευχόμαστε καλές δουλειές!!

 

 

40ημερο ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. ΚΟΥΝΕΛΗ

Κυριακή, 21 Ιούνιος, 2020 στις 4:20μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | vasilaras

Το 40ημερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Γεωργίου Κ. Κουνέλη, που έφυγε πρόωρα από τη  ζωή, τελέστηκε σήμερα Κυριακή 21/06, στη Βλαχέρνα. Η οικογένειά του (Αμερική), ευχαρίστησε μέσω του Βασίλη Μεγρέμη όλους τους συμπατριώτες.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΣΤΟ 40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Κ ΚΟΥΝΕΛΗ

Gepostet von Vasilhs Megremhs am Sonntag, 21. Juni 2020