Back to top

Αρχείο Μάρτιος, 2021

rantevou.kep.gov.gr: Οι πολίτες θα προγραμματίζουν άμεσα και με ακρίβεια την επίσκεψή τους στα ΚΕΠ

Τετάρτη, 31 Μαρτίου, 2021 στις 9:46μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Αθήνα 31 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Διαθέσιμη είναι από σήμερα Τετάρτη η πλατφόρμα rantevou.kep.gov.gr, προκειμένου οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για να επισκεφτούν το ΚΕΠ που τους εξυπηρετεί. Σκοπός είναι να διευκολύνονται να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους στο κατάστημα της επιλογής τους άμεσα και με ακρίβεια, αποφεύγοντας ταλαιπωρία και συνωστισμό, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Η πλατφόρμα αξιοποιεί τις υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Η είσοδος γίνεται με κωδικούς Taxisnet. Για τη νόμιμη μετάβαση στο ΚΕΠ, μετά την οριστικοποίηση του ραντεβού ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων ραντεβού ή και της παραλαβής του σχετικού αποδεικτικού με e-mail, εφόσον έχει συμπληρωθεί το αντίστοιχο πεδίο.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα για την πανδημία το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ είναι 07:30-15:00. Η επίσκεψη γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού και αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται από τα ΚΕΠ. Για τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού χωρίς να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κατάστημα της επιλογής τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

Τετάρτη, 31 Μαρτίου, 2021 στις 10:54πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | CLOLONIS

Με την συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς

Δήμητρας Γεωργ. Καρούντζου

θα τελεστεί μνημόσυνο την Κυριακή 4 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων & Νικοδήμου,  Αγίων Αναργύρων Αττικής.

Το μνημόσυνο λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο και θα τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας λόγω covid-19.

Εις μνήμη της εκλιπούσας, η οικογένεια θα κάνει δωρεά στο κέντρο βρεφών “Μητέρα”.

Εκ της οικογένειας.

Κρούσμα απάτης σε μοναστήρι της Κανδήλας!

Τρίτη, 30 Μαρτίου, 2021 στις 10:15μμ | Κατηγορία: Αστυνομικά | Ν.Δ.Κ.

Άλλο ένα περιστατικό εξαπάτησης σημειώθηκε στην Αρκαδία. Το τελευταίο περιστατικό αφορά απάτη σε βάρος μοναχών που βρίσκονται στο μοναστήρι της Κανδήλας, την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το γραφείο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. το συμβάν έλαβε χώρα πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής. Ο δράστης ήταν άνδρας, ο οποίος υποδυόμενος υπάλληλο της ΔΕΗ που μετέβη στο Μετόχι για την επιδιόρθωση κάποιας βλάβης και κατάφερε και εν τέλει απέσπασε το ποσό των 1.700 ευρώ καθώς επίσης κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Rapid test στην πλατεία του Λεβιδίου.

Κυριακή, 28 Μαρτίου, 2021 στις 12:39μμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.
Σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, βρίσκεται στην πλατεία Λεβιδίου για rapid test. Αρκετοί πολίτες έχουν προσέλθει για να κάνουν το rapid test.
 
 
 
 
foto: tzortz pns

Rapid test στην πλατεία του Λεβιδίου την Κυριακή 28/3

Παρασκευή, 26 Μαρτίου, 2021 στις 10:43πμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.
Αυτή την Κυριακή 28/3 κλιμάκια του ΕΟΔΥ για rapid test θα βρίσκονται στην πλατεία του Λεβιδίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. Οι πολίτες παρακαλούνται να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.
 

Ο επόπτης ιατρός
Αναγνωστάκος Θεοχάρης

ΕΠΕΤEΙΑΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ

Πέμπτη, 25 Μαρτίου, 2021 στις 7:53μμ | Κατηγορία: Ιστορικά | CLOLONIS

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 200ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων, σήμερα την 25η Μαρτίου 2021 και για τον εορτασμό της 200ης επετείου από την έναρξη της επαναστάσεως του 1821, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο αποτίει φόρο τιμής σε όλους όσους συνέβαλαν στην απελευθέρωση του έθνους μας.  Το χωριό μας δεν έμεινε πίσω σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά είχε σημαντική και διαρκή συνεισφορά στην αντίσταση κατά του κατακτητή και στον αγώνα για την απελευθέρωση. Η επιτυχής αντίσταση των κατοίκων της περιοχής στο «Κάστρο Μπεζενίκο» κατά του Μωάμεθ του Β’ του Κατακτητή, η εξόντωση των «σπαχήδων» από τους ντόπιους που είχε ως αποτέλεσμα τη μετέπειτα καταστροφή του χωριού, η συμμετοχή των συμπατριωτών μας στη διάνοιξη της «γράνας» έξω από την Τρίπολη, κατά την εκεί πολιορκία της πόλης, η συμβολή τους στις επαναστατικές δραστηριότητες τόσο με «αναγνωρισμένους» στρατιώτες όσο και με «αταξινόμητους», η αντίσταση και ο ηρωικός θάνατος του καπετάν-Δημήτρη του Τσαρουχά στο Σαχτοκούλι, οι επαναστατικές δραστηριότητες του στρατηγού Αλεξίου Νικολάου του Λεβιδιώτη (ή καπετάν Αλέξη), η αντίσταση κατά των ορδών του Ιμπραήμ στην Ι.Μ. Παναγίας της Ελεούσας και στο Κάστρο Μπεζενίκος, αποτελούν τεκμήρια του πόθου των κατοίκων για ελευθερία.

Αν και λόγω της πανδημίας δεν κατέστη δυνατόν να υλοποιήσουμε τις προγραμματισθείσες επετειακές μας δράσεις, εντούτοις δεν τις εγκαταλείπουμε.  Θα τις υλοποιήσουμε σε εύθετο χρόνο, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.  Άλλωστε, η διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης και κληρονομιάς, δεν θα πρέπει να είναι αναγκαστικά αντικείμενο μιας συγκυρίας, όπως είναι ο επετειακός εορτασμός, αλλά να αποτελεί αντικείμενο μιας διαρκούς προσπάθειας για την διάσωση και την ανάδειξή της. Έτσι, θα μπορέσουμε όλοι μας να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός κράτους, που θα γνωρίζει και θα σέβεται το παρελθόν του, αλλά και θα αγωνίζεται και θα παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον.

Τιμή και δόξα στην επανάσταση του 1821.

Η ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821!!

Πέμπτη, 25 Μαρτίου, 2021 στις 5:56μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Με τον ανθυπολοχαγό (στο μηχανικό ΣΑΜΟΥ) Ιωάννη Βασ. Κατσούλη να παίρνει μέρος στην στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, η Βλαχέρνα τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου!

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Πέμπτη, 25 Μαρτίου, 2021 στις 5:23μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | CLOLONIS

Λόγο της ημέρας και για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βλαχέρνας Δημήτρης Κολλίντζας, μαζί με τρεις μικρούς μαθητές απέδωσαν τιμές στους Ήρωες του 1821. Έγινε κατάθεση στεφάνων,  εψάλει ο εθνικός ύμνος και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή υπέρ των πεσόντων. 

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΗΡΩΑΣ, ΠΕΣΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ!

Πέμπτη, 25 Μαρτίου, 2021 στις 8:25πμ | Κατηγορία: Ιστορικά | Ν.Δ.Κ.

Φέτος με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του 1821, έρχεται στην μνήμη μας οι μεγάλες στιγμές της Ηρωικής δράσης των μεγάλων γεγονότων της, αλλά και μικρότερες όπως του καπετάν Δημήτρη Τσαρουχά από τον Μπεζενίκο, που μας θυμίζει την ρύση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: “Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς αν δεν είμεθα τρελοί δεν εκάναμε επανάσταση”.

Ο Δημήτριος Τσαρουχάς ήταν ήρωας της Επαναστάσεως του 1821 που σκοτώθηκε σε νεαρή ηλικία (περίπου 23 ετών) σε μάχη εναντίον των Τούρκων στον «Άγιο Αιμιλιανό», που βρίσκεται στη θέση Σαχτοκούλι, κοντά στις σημερινές «Μουριές».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προφορική παράδοση, ήταν από τους πρωτεργάτες του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία στην περιοχή της Βλαχέρνας (τότε Μπεζενίκου).

 

 

ΧΙΟΝΙ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!!

Τρίτη, 23 Μαρτίου, 2021 στις 5:23μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | vasilaras

Χιόνι…αβέρτα…!!!