Back to top

Αρχείο Μάιος, 2021

Δασικοί χάρτες Αρκαδίας: Παράταση έως 15/11/2021 για την υποβολή αντιρρήσεων.

Δευτέρα, 31 Μαΐου, 2021 στις 10:03μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτημένου Δασικού Χάρτη του νομού Αρκαδίας, για έξι (6) μήνες από την λήξη της, ήτοι μέχρι την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, ενώ αντιστοίχως για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων παρατείνεται μέχρι την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021.

ΓΕΝΝΗΣΗ

Κυριακή, 30 Μαΐου, 2021 στις 9:50μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | vasilaras

Ο Βασίλειος Δημ. Μεγρέμης (εγγόνι γερο-Κλαρίτη) και η σύζυγός του Ειρήνη, απέκτησαν αγοράκι (Αμερική).

Να σας ζήσει!

«Τα Πιάτα της Επανάστασης» για την επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821!!

Κυριακή, 30 Μαΐου, 2021 στις 2:18μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Μία γαστρονομική πρωτοβουλία

του Ιδρύματος Κωνσταντακόπουλου και της CostaNavarino

σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η Επέτειος των 200 Χρόνων από την Επανάσταση του 1821, αποτελεί την έμπνευση, του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της ΤΕΜΕΣ, εταιρείας ανάπτυξης της Costa Navarino αναφορικά με το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ 21  για ένα  ταξίδι, σε εκείνη την κομβική στιγμή της ιστορίας του νεότερου  Ελληνισμού αλλά και ευκαιρία γνωριμίας με τον τόπο που η Επανάσταση εδραιώθηκε. Μέσα από το Πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ 21, προσκαλούνται οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να ταξιδέψουν στην Πελοπόννησο και να γνωρίσουν τις εμβληματικές πόλεις της ιστορίας μας μέσα από ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές εμπλουτισμένες με Δράσεις που έχουν ως άξονα την ιστορία, την τέχνη, τη φύση και τη γαστρονομία.

Στα χνάρια των Επαναστατών του 1821, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το περιοδικό Γαστρονόμος έχουν συγκεντρώσει τα υλικά και τις γεύσεις εκείνης της εποχής και ο αγαπημένος Chef Λευτέρης Λαζάρου δημιούργησε ένα ιδιαίτερο menu 12 συνταγών! Το menu συνοδεύεται από wine pairing με τοπικές ποικιλίες κρασιών που επιμελήθηκε ο master sommelier  Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Το παραπάνω υλικό παρουσιάζεται σε 12 εκπαιδευτικά video και την αναλυτική συνταγή για την επιτυχημένη παρασκευή αυτών των πιάτων. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί ενδεικτικά format menu και σήμανση για τη δράση “Τα Πιάτα της Επανάστασης”.

Αυτά θα είναι διαθέσιμα, δωρεάν, σε όλους τους επαγγελματίες εστίασης που επιθυμούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα.

Με αυτό τον τρόπο, το εστιατόριό θα εντάσσεται στη λίστα συνεργαζόμενων που θα προβάλλεται στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.morias21.com από όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν τα στοιχεία εστιατορίου σας και εφόσον εσείς το επιθυμείτε, περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Το ΜΟΡΙΑΣ 21 θα υποστηριχθεί από συνολική καμπάνια, στην τηλεόραση, τον τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας με στόχο την προβολή της Αρκαδίας μας, μεταξύ άλλων και ως γαστρονομικό προορισμό, καλεί τις επιχειρήσεις της εστίασης να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα συμπληρώνοντας την παρακάτω αίτηση συμμετοχής και να την στείλουν στο email: dpapadatos@cvf.gr.

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση και από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά Νέα)

Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος θα επικοινωνήσουν μαζί σας για να σας στείλουν τις 12 συνταγές που ετοίμασε ο Chef Λευτέρης Λαζάρου καθώς και το format του Μενού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο εστιατόριό σας.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 27230 28353, 6949593333 (Συντονιστής Δράσεων Διονύσης Παπαδάτος, MBA).

πηγή:www.kalimera-arkadia.gr

ΠΕΝΘΗ

Σάββατο, 29 Μαΐου, 2021 στις 9:31πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 100 ετών ο Ιωάννης Τρυφωνόπυυλος (σύζυγος της αειμνήστου Αναστασίας Νικ. Κουτσούγερα), στην Αμερική.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

*** John Tryfonopoulos, 100, born in Kamenitsa, Greece; Beloved husband of the late Anastasia (nee Koutsougeras); Devoted father of Peter (Angie) and Nick (Charlotte); Cherished grandfather of John, Christos, Alexander, Anastasia, Eleni, and Amalia; Loving brother of the late Athanasios (Efstathia), the late Konstantinos (Chrysoula), the late Venetia (the late Petro) Dermatas, and the late Joanne (the late Kosta) Diamond; Dearest brother-in-law of Maria (John) Gryparis, the late Vasilios (Maria) Koutsougeras, the late Vasiliki (the late Eleftherios) Tsalavoutas, and the late Ioanni Koutsougeras; Fond uncle, cousin and friend to many. A kindly and gentle soul, John was admired by his family for his constant guidance and sincerity. He loved sharing his wisdom and many life experiences with his children and grandchildren. His voice and presence will be greatly missed.

Visitation, Saturday May 29, 2021 from 11:00 a.m. until time of funeral service 11:30 a.m. at St. John the Baptist Greek Orthodox Church, 2350 E. Dempster St., Des Plaines, IL 60016. Interment will follow to Elmwood Cemetery. Everyone attending must wear a mask. Please omit flowers, donations in his memory to St. John the Baptist Greek Orthodox Church or the Greek American Rehab and Nursing Ctr., 220 N. 1st Ave, Wheeling, IL 60090, appreciated. Arrangements by NICHOLAS M. PISHOS FUNERAL DIRECTOR, LTD. Info: 847-581-0536

To send flowers to the family or plant a tree in memory of John Tryfonopoulos please visit our Tribute Store.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Πέμπτη, 27 Μαΐου, 2021 στις 11:05μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.

Φωτογραφία  από την χθεσινή πανσέληνο των λουλουδιών με φόντο το κάστρο της Βλαχέρνας (του Γιώργου Βασ. Τσιώλη).

Παρατείνεται μέχρι 20 Σεπτεμβρίου το κυνήγι του αγριόχοιρου

Τετάρτη, 26 Μαΐου, 2021 στις 11:33μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Παρατάθηκε μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου 2021 η ισχύς της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά στην κατ’ εξαίρεση ελεγχόμενη δίωξη των αγριογούρουνων, “τόσο λόγω επαπειλούμενων ζημιών στην αγροτική παραγωγή όσο και για τον περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων σε κτηνοτροφικές μονάδες”.

Αυτό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε εγκύκλιο του πιο πάνω υπουργείου, στην οποία προστίθεται ότι η παράταση κρίθηκε απαραίτητη καθώς “παρά τα διαχειριστικά μέτρα που λήφθηκαν μέχρι σήμερα, όπως η αυξημένη κάρπωση των αγριόχοιρων κατά την κυνηγετική περίοδο σε όλη τη χώρα, δεν μειώθηκε δραστικά ο πληθυσμός των αγριόχοιρων, ούτε και οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή, ενώ γίνεται και συνεχής αναφορά στις μεγάλες ζημιές που προκαλούνται από αυτούς στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις”.

Την σχετική εγκύκλιο μπορείτε να δείτε εδώ.

ΔΕΗ: Επανυποβολή αιτήσεων πελατών Αγροτικής Χρήσης για μειωμένο ΕΤΜΕΑΡ

Δευτέρα, 24 Μαΐου, 2021 στις 11:04μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.
Η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει τους πελάτες της, ότι από Δευτέρα 24-05-2021 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα, ο ΔΑΠΕΕΠ δίνει τη δυνατότητα επανυποβολής των αιτήσεων των πελατών Αγροτικής Χρήσης (κατηγορία Β.4) προκειμένου να υπαχθούν σε Καθεστώς Μειωμένων Χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ για τον αναδρομικό υπολογισμό ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αέριων Ρύπων) των ετών 2019-2020.

Στο link meiwmenes-xrewseis-agrotwn.dapeep.gr του Υποσυστήματος Παροχών Αγροτικής Χρήσης του ΔΑΠΕΕΠ,  μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας για Μειωμένο ΕΤΜΕΑΡ, είτε ως νέος δικαιούχος είτε να τροποποιήσετε την προηγούμενη αίτησή σας που υποβάλλατε την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2020.  

Επισημαίνουμε ότι αν το αίτημά σας εγκριθεί από το ΔΑΠΕΕΠ θα υπαχθείτε σε Καθεστώς Μειωμένων Χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ και οι καταναλώσεις σας για τα έτη 2019 και 2020 θα επανατιμολογηθούν αναδρομικά, με μειωμένη τιμή χρέωσης  ΕΤΜΕΑΡ  9,01 €/MWh. Σε αντίθετη περίπτωση,  για τις καταναλώσεις των παραπάνω ετών θα χρεωθείτε αναδρομικά με την τιμή Χρέωσης Βάσης του ΕΤΜΕΑΡ, δηλαδή με 17 €/MWh.

Στην ιστοσελίδα του ΔΑΠΕΕΠ και στον σύνδεσμο dapeep.gr/perivallon/diarroi-anthraka/meiomenes-xreoseis-etmeap μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τους δυνητικούς δικαιούχους και για τη διαδικασία της αίτησης.

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021

Κυριακή, 23 Μαΐου, 2021 στις 8:23μμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2021

των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
(Ο.Π.= Ομάδα Προσανατολισμού)

ΔΕΥΤΕΡΑ

14-6-2021

– ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

16-6-2021

– ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

– ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

+ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

18-6-2021

– ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

– χημεια

– πληροφορικη

Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

+ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

ΤΡΙΤΗ

22-6-2021

– ιστορια

-ΦΥΣΙΚΗ

– οικονομια

Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

+ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 40ημερου ΜΝΗΝΟΣΥΝΟΥ

Πέμπτη, 20 Μαΐου, 2021 στις 5:01μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | vasoGRmeg

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο της αγαπημένης μας
μητέρας, γιαγιάς, προγιαγιάς, αδελφής & θείας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Το Γένος
ΦΩΤΙΟΥ ΠΑΝΟΥΣΗ

προσκαλούμε τους συγγενείς & φίλους να προσευχηθούν μαζί μας, για
την ανάπαυση της ψυχής της, στη Θεία Λειτουργία & το Μνημόσυνο που θα τελέσουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βλαχέρνας Μαντινείας την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 & ώρα 9:30 π.μ.

 
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Κωνσταντίνος & Παναγιώτα Τσαρουχά
Φώτιος & Δήμητρα Τσαρουχά
Βασίλειος & Μαρία Τσαρουχά
 
ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ
ΟΙ ΔΙΣΕΓΓΟΝΕΣ
ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ
ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ
 
Ιδιαίτερες προσκλήσεις δε θα σταλούν.
 

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/5 ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021 στις 7:37μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Διακοπή στην υδροδότηση της Βλαχέρνας, αύριο Τετάρτη 19/5, από το πρωί έως το μεσημέρι, λόγω καθαρισμού της ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ από συνεργείο της ΔΕΥΑΤ.