Back to top
Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2010 στις 10:10πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΤΗΣ 3/3/2010

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΔΑΡΑ

 

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος και των υπηρεσιών της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στην από 10/2/2010 αίτηση της εταιρίας μας και των φορέων, κατοίκων και συλλόγων της περιοχής του Δάρα για εφαρμογή της Νομοθεσίας (Π.Δ. 148/2009 άρθρο 1 προσαρμογής της εθνικής νομοθεσία προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2004/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) περί  αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημίας. Με το από 24/2/2010 υπ’ αριθμ. 561/24-2-2010 έγγραφο της, που υπογράφει ο Γενικός Επιθεωρητής κ. Π. Μέρκος και αποστέλλεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Ν.Α. Αρκαδίας και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες τους και θέμα: Συλλογή στοιχείων, σχεδίαση και λήψη μέτρων απορρύπανσης στην περιοχή Λεβιδίου Αρκαδίας η Ε.Υ.Ε.Π. ζητά από τις υπηρεσίες στις οποίες απευθύνεται να προβούν άμεσα:

– Σε συλλογή στοιχείων (εντοπισμό ρυπαντών, προσδιορισμό πηγών ρύπανσης, επιτόπια παρακολούθηση της ρύπανσης, οριοθέτηση της έκτασης της ρύπανσης, εκτίμηση της πιθανότητας διασποράς και διαφυγής των ρυπαντών σε κοντινούς αποδέκτες).  

– Στην σύνταξη έκθεσης περιβαλλοντικού ελέγχου με τα αναλυτικά αποτελέσματα των ανωτέρω και τον εντοπισμό του φορέα ή των φορέων εκμετάλλευσης.

– Στον σχεδιασμό μέτρων απορρύπανσης-ειδικότερα την λήψη μέτρων ελέγχου και περιορισμού της ρύπανσης των υδροφόρων-περιορισμό της μετανάστευσης των ρύπων και καθαρισμό του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα. 

-Στην παρακολούθηση της κατάστασης του υπόγειου νερού της περιοχής για μια συγκεκριμένη περίοδο τουλάχιστον 3 ετών.

Η θετική αυτή αντίδραση ήρθε να προστεθεί ως συνέχεια άλλων αντιδράσεων από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την άμεση αποστολή στις 5/2/2010 από τον Γ. Γ. Περιφέρειας κ. Φ. Χατζημιχάλη προς την Δ/νση ΠΕΧΩ Πελοποννήσου για εξέταση της από 4/2/2010 αίτησης μας περί ανακλήσεως της αποφάσεως του (περί εγκρίσεως περιβαλλοντικών όρων της ρυπαίνουσας εταιρίας Ν. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Ο.Ε.), σε συνδυασμό με την προσωπική ενημέρωση που έλαβε ο ίδιος από την εταιρία μας για το όλο θέμα, καθώς και την συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων που έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη στις 25/2/2010 μεταξύ του συμβούλου του Γ. Γ. Περιφέρειας πολιτικού μηχανικού κ. Γ. Δέδε, του Δημάρχου Λεβιδίου Αθ. Καβουρίνου, του Προέδρου της εταιρίας μας Β. Κουνέλη και των εκπροσώπων των κατοίκων και φορέων της περιοχής Δάρα κ.κ. Ανδρέα Γεωργακόπουλου και Αργύρη Χαραλαμπόπουλου.  

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια