Back to top
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2012 στις 7:51μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
Στις «πράσινες αγροτικές κοινότητες» η Καμενίτσα Γορτυνίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας συζήτησε ως κατεπείγον και ενέκρινε κατά πλειοψηφία την υποβολή φακέλου – πρότασης στο πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης» από το Δήμο Γορτυνίας για την Τοπική Κοινότητα Καμενίτσας.

Αναμόρφωσε τον προϋπολογισμό Δήμου Γορτυνίας έτους 2012 και ενέγραψε ποσό 2.000,00 € προερχόμενο από το αποθεματικό για τη δαπάνη της σύνταξης και οργάνωσης φακέλου για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης» για την Τ.Κ. Καμενίτσας.

Εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υποβληθεί ολοκληρωμένος φάκελος – πρόταση στο πρόγραμμα. Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως κατεπείγον για το λόγο ότι η προθεσμία υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα λήγει τέλος Σεπτεμβρίου 2012 και για να υποβληθεί η πρόταση θα πρέπει ο Δήμος να προβεί σε ένα συμφωνητικό με τον μελετητή που θα συντάξει το φάκελο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τρυφωνόπουλος ο οποίος υπενθυμίζοντας τη συζήτηση που είχε γίνει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. (πράξη 97/2012) είπε ως πρόεδρος της κοινότητας Καμενίτσας στην αρχή της δεκαετίας του 90 είχαμε μελετήσει πρόταση για την ένταξη της κοινότητας σε πιλοτικό πρόγραμμα, η οποία βασίζεται στις εξής παρεμβάσεις: κατασκευή φράγματος – συστήματος ταμίευσης ύδατος από τον ποταμό Μυλάοντα για αρδευτική και άλλες χρήσεις. Δημιουργία μικρού εργοστασίου παραγωγής πέλετ με χρήση υλικών από την δασική ύλη του Μαινάλου με σκοπό την παραγωγή ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτροκίνηση οχημάτων, δημόσιο φωτισμό, αναβάθμιση συστημάτων κεντρικής θέρμανσης και χρήση τεχνολογιών έξυπνου δικτύου για διαχείριση κατανάλωσης κοινοχρήστου ρεύματος.

Οι μελετητές και κυρίως ο κ. Σανιδάς Γιώργος, καθηγητής, με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί και συγκέντρωσε και μελέτησε τα στοιχεία, μας προτείνει σήμερα την υποβολή της πρότασης αυτής στο πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης». Το πρόγραμμα αυτό είναι πιλοτικό, και η Τ.Κ. έχει τις προϋποθέσεις ένταξης. Η υποβολή πρότασης θα πρέπει να ανατεθεί από το Δήμο Γορτυνίας, σε φορέα που έχει την αντίστοιχη εμπειρία και τεχνογνωσία, με αμοιβή για να είναι έγκυρη η σύμβαση. Η αμοιβή καθορίζεται από το ύψος της μελέτης, όμως για το λόγο ότι η υποβολή πρότασης δεν εξασφαλίζει και την έγκριση, οι μελετητές προτείνουν να τους ανατεθεί με συμβολική (στοιχειώδη) αμοιβή δύο χιλιάδων (2.000,00 €), η υποβολή πρότασης και εάν εγκριθεί επίσης θα κάνουν επιπλέον παροχές στο Δήμο κατά τη σύνταξη της μελέτης.

Ο κ. Δήμαρχος στη συνέχεια πρότεινε το Δ.Σ. να εγκρίνει την υποβολή πρότασης στο παραπάνω πρόγραμμα για την Τ.Κ. Καμενίτσας και να ψηφίσει σε βάρος του προϋπολογισμού το ποσό των 2.000,00 ως αμοιβή των μελετητών που θα υποβάλουν την πρόταση. Τελικά, το θέμα αυτό εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και διαφώνησε μόνο ο Γιάννης Φράγκος.

πηγή: kalimera-arkadia.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια