Back to top
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2012 στις 5:17μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | dimmeg
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Προς:

Αξιότιμο ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ, ΙΩΑΝΝΗ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ.

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Βλαχέρνας στεγάζεται στο κτίριο του πρώην κοινοτικού καταστήματος, όπου πραγματοποιεί και τις απαραίτητες διοικητικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το Δήμο. Επιπλέον, ο χώρος αυτός, που στεγάζει το πνευματικό κέντρο του χωριού μας, χρησιμοποιείται και για άλλες δραστηριότητες (πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, εξωσχολικές εκπαιδεύσεις των παιδιών του χωριού, καθώς εκεί βρίσκεται και η βιβλιοθήκη του χωριού κλπ.). Τέλος, στο κτίριο αυτό φιλοξενείται ο περιφερειακός ιατρός που επισκέπτεται τη Βλαχέρνα ανά δεκαπενθήμερο για την ικανοποίηση των αναγκών ιατρικής ασφάλισης και περίθαλψης ιδιαίτερα των ηλικιωμένων συγχωριανών μας και που, λόγω των εξελίξεων στον τομέα της υγείας, οφείλει να συνταγογραφεί ηλεκτρονικά.

Δυστυχώς, ο χώρος αυτός δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας σύγχρονης κοινωνίας. Σε ένα χωριό όπως η Βλαχέρνα, θεωρούμε ευθύνη της άμεσης διοικητικής Τοπικής Αρχής, του Δήμου, να μην κρατάει τους κατοίκους «υπό περιορισμό» και να τους δίνει δυνατότητες ίσων ευκαιριών και ίσης αντιμετώπισης με τους πολίτες των μεγαλύτερων περιοχών.

Συνεπεία όλων των παραπάνω θεωρούμε ότι καθίσταται απαραίτητη η σύνδεση του σημείου αυτού με το διαδίκτυο.

Μετά από έρευνα για την πιο οικονομική λύση και γνωρίζοντας την κρατική οδηγία για ένταξη των φορέων του δημοσίου στο «Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης – ΣΥΖΕΥΞΙΣ» και δεδομένου ότι το κτίριο αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου Τρίπολης, προτείνουμε τη διασύνδεση του κτιρίου αυτού με το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» κάνοντας χρήση της υπηρεσίας απομακρυσμένης πρόσβασης στο VPN του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» μέσω του Δήμου.

Για την απόκτηση και λειτουργία της υπηρεσίας αυτής χρειάζεται υποβολή αιτήματος του Δήμου προς το Helpdesk του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» του ΟΤΕ τηλεφωνικά στο τηλ.800 11 97888 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση hdsyzefxis@ote.gr, για σύνδεση του κτιρίου του πρώην κοινοτικού καταστήματος Βλαχέρνας στο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» με απομακρυσμένη πρόσβαση.

Εναλλακτικά, προτείνουμε τη σύνδεση του κτιρίου αυτού με το διαδίκτυο μέσω ενός απλού conn-x, το οποίο θα πρέπει να ζητήσει ο Δήμος για λογαριασμό του κτιρίου της Βλαχέρνας.

(Επισημαίνουμε πως σχετικά με το ανωτέρω θέμα, είχε αποσταλεί από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βλαχέρνας, σχετική επιστολή προς την Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Λεβιδίου, τον Μάρτιο του 2012).  (www.vlaxerna.gr/?p=8303)

 Μετά τιμής

Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας

Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας
Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας
Σύλλογος Βλαχερναίων Τρίπολης
Σύλλογος των Απανταχού Βλαχερναίων
Αεί Μαίναλον

Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Βλαχέρνας

(Η παραπάνω επιστολή παρεδόθη χθες 18/09/2012, στον Δήμο Τρίπολης)

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια