Back to top
Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, 2012 στις 1:36μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου εκλέχτηκε ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αθανασόπουλος

Χαράς ευαγγέλια για την Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, την Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας αλλά και ολόκληρη την Εκκλησία της Ελλάδος. Πριν λίγα μόλις λεπτά η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με 40 ψήφους κανονικές, εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου τον μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεόκλητο Αθανασόπουλο, ιδιαιτέρως αγαπητό Κληρικό στην Μητρόπολή μας, την οποία υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος και Ιεροκήρυκας επί 33 και πλέον έτη. Η ευχάριστη είδηση έφθασε ήδη στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, αλλά και την Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, όπου τα Καμπαναριά των Εκκλησιών αναμεταδίδουν την χαρμόσυνη είδηση από άκρη σε άκρη των δύο αυτών Εκκλησιαστικών επαρχιών. Ο π.Θεόκλητος έδωσε το Μικρό Μήνυμα ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος επαναλαμβάνοντας χαρακτηριστικά την ρήση του Αποστόλου Παύλου «Νῦν χαίρω ἐν τοῖς παθήμασί μου ὑπὲρ ὑμῶν καὶ ἀνταναπληρῶ τὰ ὑστερήματα τῶν θλίψεων τοῦ Χριστοῦ ἐν τῇ σαρκί μου ὑπὲρ τοῦ σώματος αὐτοῦ, ὅ ἐστιν ἡ ἐκκλησία, ἧς ἐγενόμην ἐγὼ διάκονος κατὰ τὴν οἰκονομίαν τοῦ Θεοῦ τὴν δοθεῖσάν μοι εἰς ὑμᾶς, πληρῶσαι τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ».
Όλοι ευχόμαστε ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ να συνεχίσει και να επαυξήσει το έργο του προκατόχου του Μητροπολίτου, κυρού Νικοδήμου, δικαιώνοντας την αγάπη, τον σεβασμό και την τιμή που τού έκανε η εκλεκτή χορεία των Αρχιερέων, των συγκροτούντων την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που με την ψήφο τους τον ανέδειξαν σε Ποιμενάρχη αυτής της Ιστορικής Μητροπόλεως.
Στον δε γέροντα του εκλεγέντος, Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ευχόμαστε να αξιωθή να αναδείξη και άλλους Αρχιερείς, μιάς και πνευματικά του παιδιά πέραν του εψηφισμένου Μητροπολίτου Ιερισσού, τυγχάνουν τόσο ο Μητροπολίτης Πατρών, όσο και ο Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΕΥΟΝΤΟΣ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΟΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος, κατά κόσμον Παναγιώτης Αθανασόπουλος, του Γρηγορίου και της Αδαμαντίας, εγεννήθη εις Τρίπολιν Αρκαδίας τη 13ῃ Νοεμβρίου 1955.
Έλαβεν τα εγκύκλια γράμματα εις Τρίπολιν και εν συνεχεία εσπούδασεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαβών το πτυχίον με άριστα.
Εκάρη Μοναχός υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β΄ (Φιλιππαίου) τη 6η Δεκεμβρίου 1978.
Υπό του ιδίου Μητροπολίτου εχειροτονήθη Διάκονος τη 10ῃ Δεκεμβρίου 1978 και Πρεσβύτερος τη 26η Οκτωβρίου 1980 εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως, προχειρισθείς αυθημερόν εις Αρχιμανδρίτην.
Διά της υπ’ αριθμ. 1255/553/3-4-1979 Πράξεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, διωρίσθη Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, ενω διά του υπ’ αριθμ. Πρωτ. 11/10-1-1992 Αρχιερατικού Γράμματος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β΄, διωρίσθη Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Είναι μέχρι σήμερον υπεύθυνος του Ποιμαντικού έργου εις τας Δικαστικάς Φυλακάς Τριπόλεως, καθώς επίσης υπεύθυνος του Νεανικού και Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.
Εκ παραλλήλου εξυπηρετεί τας Εφημεριακάς ανάγκας των Ενοριών Αγίου Δημητρίου Καλτεζών και Τιμίου Προδρόμου Μαυρογιάννη Μαντινείας.
Εχει δημοσιεύσει αρκετάς εποικοδομητικάς μελέτας θεολογικού και κοινωνικού περιεχομένου εις Εφημερίδας και Περιοδικά και έχει συγγράψει και εκδώσει δύο βιβλία. Το πρώτον με τίτλον ΕΚΚΛΗΣΙΑ:Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ και το δεύτερον υπό τον τίτλον ΑΠΟ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΜΒΩΝΟΣ.

πηγή: www.arcadiaportal.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια