Back to top
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, 2012 στις 10:39πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
Έναρξη κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Την  Κυριακή του Σπορέως, 14η Οκτωβρίου 2012 και ώρα 5:30 απογευματινή, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου της Τριπόλεως, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και Αγιασμός, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, πλαισιωμένου εκ πολλών Ιερέων,  κατηχητών και κατηχητριών, διδασκόντων  και διδασκομένων – κατηχητοπαίδων, στα κατηχητικά Σχολεία  όλων των βαθμίδων, πλήθους κόσμου, ενοριτών και αγαπώντων το κατηχητικό έργο της Αγίας μας Εκκλησίας,   κηρύσσοντας έτσι την    έναρξη του ως άνω πνευματικού έργου της Ιεράς  Μητροπόλεώς μας, και επιζητώντας την ευλογία και των φωτισμό από τον Πανάγαθο Θεό και τους Αγίου Τρείς Ιεράρχας, πατέρας και προστάτας των γραμμάτων.
Φέτος τα  εσπερινά Κηρύγματα θα αναλάβουν οι Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες, π. Θεόκλητος Ντούλιας  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως και ο π. Ιουστίνος Τσαγγούρης, οι οποίοι και θα επιμεληθούν το θεάρεστο  έργο του Θείου Κηρύγματος κάθε Κυριακή απόγευμα ώρα 5.30, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας  στην ομιλία του έκανε  αναφορά στην παράδοση του Κατηχητικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, και των κατά Κυριακή Εσπερινών Κηρυγμάτων.  Υπενθύμισε  προς όλους, ότι φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια αδιάκοπου πνευματικού έργου από τότε που ο μακαριστός Γερμανός Ρουμπάνης (1912)  μετέπειτα Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας και ο μακαριστός Ιερόθεος Παρασκευόπουλος μετέπειτα Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τόσοι άλλοι, από το Ιερό Βήμα του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως και όχι μόνο, έσπερναν στις καρδιές και τις ψυχές των χριστιανών τον Θείον Λόγον.
Ευχήθηκε στους νέους Αρχιμανδρίτες – Ιεροκήρυκες, καλή δύναμη στο δύσκολο  έργο που αναλαμβάνουν  και τους ζήτησε να έχουν ένα καρποφόρο έργο, αποδίδοντας καρπούς εκατονταπλασίονας, έτσι ώστε η πνευματικές θεμωνιές των χριστιανών της Μητροπόλεως να πυργώσουν  στις καρδιές τους.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια