Back to top
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2012 στις 3:09μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS
Η εκπομπή “Αυτοί που πήραν τα βουνά”, μεταδόθηκε σήμερα σε επανάληψη, από την ΕΤ-1

Η εκπομπή “Αυτοί που πήραν τα βουνά” μεταδόθηκε σε επανάληψη σήμερα το μεσημέρι στις 12:10 από την ΕΤ-1. Η εκπομπή φωτίζει τη ζωή ανθρώπων που ενώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν – ή έζησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα – σε κάποιο αστικό κέντρο, αποφάσισαν να αφήσουν την πόλη και να αλλάξουν δραστικά τη ζωή και τη δουλειά τους. Συναντάμε αυτούς τους ανθρώπους, μιλάμε μαζί τους για την απόφασή τους αυτή, για τις δυσκολίες προσαρμογής στη νέα τους «πατρίδα», για την απουσία ουσιαστικού σχεδίου αποκέντρωσης, αλλά και για το καυτό θέμα του βιοπορισμού, αφού πολλοί απ’ αυτούς ασχολήθηκαν με κάτι που δεν είχαν ποτέ φανταστεί ότι θα μπορούσαν να κάνουν.

Στην εκπομπή (βίντεο της οποίας υπάρχει στο vlaxerna.gr) παρουσιάζει τον ξυλουργό της Ελάτης. Από την διοίκηση επιχειρήσεων βρέθηκε να σκαλίζει ξύλα φτιάχνοντας αληθινά έργα τέχνης. Και από την Αθήνα μετακόμισε στην Ελάτη Αρκαδίας, ένα μικρό χωριό πνιγμένο στα έλατα του Μαινάλου, με μόλις 12 κατοίκους. Η ζωή του, οι λίγοι φίλοι, η μοναξιά τού να μην μοιράζεσαι τη χαρά σου, τα άλογα του, οι δυσκολίες του να ζεις σχεδόν σαν ερημίτης.

Επίσης, παρουσιάζει και τους συμπατριώτες μας Νίκο Καραχάλιο και Κική Ελευθεριάδου, οι οποίοι έχουν φτιάξει το υπέροχο κουτούκι ¨Στου ονείρου μου το στέκι”. Το 2007 δύο νέοι άνθρωποι, ο Νίκος και η Κική, αποφασίζουν να κάνουν ένα βήμα προς την αποκέντρωση, να ξεφύγουν από το έντονο στρες της Αθήνας και να ανοίξουν ένα κουτούκι στην πατρίδα του Νίκου, τη Βλαχέρνα Αρκαδίας. Το μαγαζί πήρε το όνομα “Στου ονείρου μου το στέκι” και είναι ακριβώς αυτό που λέει η επωνυμία του. Ένα ονειρεμένο στέκι… Η πέτρα σε συνδυασμό με το ξύλο, το τζάκι και η στόφα συνθέτουν ένα πολύ ζεστό περιβάλλον, που θα σας χαλαρώσει και θα σας φέρει ακόμη πιο κοντά με την παρέα σας… και μετά με την δίπλα παρέα… και την παραδίπλα… Έτσι γίνεται εδώ, κάθε μέρα όλο το μαγαζί καταλήγει να είναι μια πολύ μεγάλη παρέα.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια