Back to top
Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2013 στις 7:39μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΡΚΑΔΩΝ, ΣΤΟ “EYROSIMULATION ATHENS 2013”

Από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, διεξήχθη στην Αθήνα το Εurosimulation Athens 2013. Πρόκειται για μια προσομοίωση των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα.  Η Tελετή έναρξης έγινε στην παλιά Βουλή, ενώ οι συνεδριάσεις έγιναν στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην νέα Βουλή.
Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν, ήταν η βιώσιμη ανάπτυξη ως εργαλείο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και ο πολιτικός εξτρεμισμός στην Ευρωπαϊκή ένωση.

Στην θεματική ενότητα της βιώσιμης ανάπτυξης ο συμπατριώτης μας, Ιωάννης Ηλ. Δουρίδας (το γένος Ευφρ. Α. Τζιώλα) κατέθεσε προς ψήφιση την ένταξη ενός μαθήματος στα σχολεία για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, και δήλωσε: “οι μαθητές που θέλουν να ασχοληθούν στο μέλλον με κάθε είδους βιώσιμης ανάπτυξης να γνωρίζουν τις βασικές αρχές και να προσανατολιστούν και να γνωρίσουν τι είναι πραγματικά η βιώσιμη ανάπτυξη ώστε σιγά σιγά να γίνει τρόπος σκέψης. Διότι η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι μόνο εργαλείο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά και σημαντική για το περιβάλλον που έχει μεγαλύτερη σημασία από την οικονομία”. Η πρόταση του, έγινε δεκτή από το προεδρείο και υπερψηφίστηκε από τους σύνεδρους.
Επίσης τέθηκε θέμα αν οι ευρωπαϊκές χώρες του Νότου πρέπει να φτιάξουν μια ένωση με το όνομα MEDITERANEAN UNION και ο Ιωάννης Ηλ. Δουρίδας τοποθετήθηκε υπέρ και δήλωσε πως η ΕΕ στην αρχή δημιουργήθηκε για την αλληλοστήριξη ομότιμων μελών αλλά εφόσον έχει μετατραπεί σε κηδεμονία των ισχυρών, να δημιουργηθεί αυτή η ένωση του Νότου ή αν οι ισχυρότεροι δεν θέλουν να δημιουργηθεί, να γίνουν πιο ελαστικοί και να μας βοηθήσουν ουσιαστικά. Επίσης για τον πολιτικό εξτρεμισμό, είπε ότι οι λύσεις δεν έρχονται μέσω ακραίων εκφράσεων και πράξεων αλλά με ρεαλιστικές λύσεις. Γι΄ αυτό θα πρέπει όλοι εμείς οι νέοι να είμαστε ενεργοί πολίτες και να συμμετέχουμε στα κοινά από όποια πλευρά μας εκφράζει, μακριά από κομματικούς δογματισμούς και παθογένειες του παρελθόντος.
Ο έτερος Αρκάς, Γιώργος Κουλουράς (από την Μεγαλόπολη), στο θέμα του πολιτικού εξτρεμισμού, ανέφερε ότι η ΕΕ έχει χάσει τον δημοκρατικό της προσανατολισμό, και πρότεινε να δημιουργηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο κοινωνικής πολιτικής που θα φέρει στο προσκήνιο την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρωπιά με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Μίλησε για περισσότερη συμμέτοχη των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων με την δημιουργία Ευρωδημοψηφισμάτων. Επίσης στο θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης όταν έφτασε η συζήτηση στις τράπεζες και τις αγορές, έθεσε το ερώτημα σε όλους τους σύνεδρους, για το ποια θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της ΕΕ: οι ανθρώπινες ζωές ή οι οικονομικές αγορές και οι τράπεζες.
Τα πρακτικά καθώς και οι αποφάσεις θα σταλούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και το γραφείο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου της Ελλάδας στην ΕΕ.

GIANNHS 1

GIANNHS 2

GIANNHS 3

GIANNHS 4

GIANNHS 5

Πολλά συγχαρητήρια στους δύο νέους Αρκάδες, για τις επιστημονικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις τους.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια