Back to top
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2013 στις 1:05μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | PitPan
Ανοιχτή επιστολή, για τα έργα καθαρισμού του καναλιού στο κάμπο της Βλαχέρνας

Προς: Τον Δήμο Τρίπολης,

           Πρόεδρο και μέλη ΤΟΕΒ,

           Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αξιότιμοι κύριοι,

Κατόπιν ενημερώσεως από μερίδα αγροτών που καλλιεργούν κτήματα στον κάμπο της Βλαχέρνας, αλλά και δικής μου προσωπικής επίσκεψης, παρατηρήθηκαν εργασίες στο κανάλι το οποίο καταλήγει στην καταβόθρα  του κάμπου της Βλαχέρνας.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα, με τον πρόεδρο της Τ.Ο.Ε.Β. κ. Σταμάτη Χαράλαμπο, ενημερώθηκα πως πρόκειται για εργασίες καθαρισμού του καναλιού, από την καταβόθρα έως και την διασταύρωση με το κανάλι που καταλήγει στη σήραγγα (μουριές).

Δεδομένου, ότι μετά το πέρας του περσινού καθαρισμού, παρατηρήθηκαν όπως ενημερώθηκα μεγάλα προβλήματα, καθώς έκλεισε η είσοδος των νερών προς την καταβόθρα – ενδεχομένως από υπολείμματα που δεν μαζεύτηκαν – με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η γύρω περιοχή και κατ΄ επέκταση να πληγούν καλλιέργειες σε μεγάλο βαθμό, με συνέπειες τόσο στην παραγωγή όσο και  στα εισοδήματα αγροτών που καλλιέργησαν τα εκεί κτήματα.

Προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ίδια προβλήματα, θεωρώ πως είναι σκόπιμο οι αρμόδιες αρχές- υπηρεσίες που εμπλέκονται στην διαχείριση συντήρηση του αρδευτικού καναλιού να ενημερώσουν άμεσα εγγράφως μέσω ανακοίνωσης  τους αγρότες της περιοχής για τα παρακάτω:

1.  Σε ποιο ακριβώς μήκος βάση στης ανάλογης τεχνικής μελέτης  θα γίνει φέτος ο καθαρισμός του καναλιού,

2.  Σε πιο ακριβώς βάθος  βάση της ανάλογης τεχνικής μελέτης  θα πρέπει να σκαφτεί προκειμένου να καθαριστεί το εν λόγω κανάλι και να μην δημιουργηθεί κίνδυνος  πλημμύρας.

3.  Το χρονοδιάγραμμα του έργου βάση της ανάλογης τεχνικής μελέτης (έναρξη και λήξη καθαρισμού),

4.  Ποιες είναι οι δικλίδες ασφαλείας που υπάρχουν στην σύμβαση  με την ανάδοχο εταιρία καθαρισμού προκειμένου να γίνει παραλαβή του έργου από την αρμόδια υπηρεσία και να ολοκληρωθεί σωστά ο καθαρισμός χωρίς να έχουμε κίνδυνο και πολύ περισσότερο εκ νέου το φαινόμενο της πλημμυράς σε καλλιεργήσιμες και καλλιεργημένες εκτάσεις.

Η επιστολή αυτή δεν έχει άλλο σκοπό παρά μόνο την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των αγροτών που δραστηριοποιούνται στον κάμπο της Βλαχέρνας δεδομένης της ανησυχίας που είναι κατανοητό να έχει προκύψει, μιας και το γεγονός της πλημμύρας μετά από καθαρισμό είναι πρόσφατο.

 Με εκτίμηση

 Παπαχρόνης Σπ. Παναγιώτης

TAMIS IOYN2013 006

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια