Back to top
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2013 στις 6:47μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | PitPan
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ εργολάβου και Αγροτών στις 22.8.2013 στο κάμπο της Βλαχέρνας

Πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα, στις 22.8.2013 και ώρα 11:00πμ, η συνάντηση του εργολάβου κ. Μιχάλη Τζινιέρη (υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας για τον καθαρισμό του αποστραγγιστικού καναλιού στον κάμπο της Βλαχέρνας) με τους ενδιαφερόμενους αγρότες και κατέχοντες γη στην εν λόγω περιοχή, για να ενημερωθούν σε πρώτο χρόνο σχετικά με τις εργασίες πραγματοποίησης του καθαρισμού, το χρονοδιάγραμμα, κλπ.

Προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για το χρονικό της συνάντησης, αναφέρω τα παρακάτω:

Στις 11:00πμ. συναντήθηκα προσωπικά, με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Βλαχέρνας κ Αναστάσιο Τσαρουχά, τον πρόεδρο της ΤΟΕΒ κ Χαράλαμπο Σταμάτη, και τον εργολάβο κ Μιχάλη Τζινιέρη στο καφενείο «Το χάνι» και ακολούθως πήγαμε στο σημείο συνάντησης στο κάμπο της Βλαχέρνας, όπως είχε εξ’ αρχής οριστεί (Μπαρμπίτσα). Εκεί, έλαβε χώρα συζήτηση σχετικά με τον καθαρισμό που πραγματοποιείται και ο κ Τζινιέρης απάντησε τα ακόλουθα στις ερωτήσεις μου, αλλά και στις ερωτήσεις των υπολοίπων παρευρισκομένων:

Α) Για τα σημεία του καθαρισμού: Μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου 2013, θα καθαριστεί το τμήμα από την Καταβόθρα έως και την είσοδο του τεχνικού καναλιού στις Μουριές.

Β) Για το χρονικό διάστημα που θα ολοκληρωθεί ο καθαρισμός ολόκληρου αποστραγγιστικού έργου: θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2013.

Γ) Για το βάθος στο οποίο θα γίνει ο καθαρισμός: Βάση της τεχνικής μελέτης, δεν θα πρέπει να ξεπερνά το αρχικό βάθος της κοίτης του καναλιού.

Δ) Για το εάν ολοκληρώνοντας τις εργασίες του καθαρισμού θα αποφύγουμε το φαινόμενο της πλημμύρας: Δεν θα το αποφύγουμε, καθώς ο κομβικό σημείο που ενώνονται τα δύο κανάλια, (κανάλι προς καταβόθρα Πλέσια και τεχνητό κανάλι προς σήραγγα ποταμού Λάδωνα -σ.σ. Μουριές-) το οποίο αναφέρεται ως γκρεμισμένο γεφύρι, δεν δίνει την δυνατότητα ελέγχου της ροής του νερού.

Ε) Για τις δικλίδες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται για να ολοκληρωθεί και να παραλειφθεί το έργο του καθαρισμού από την αρμόδια υπηρεσία: Έχουν προβλεφθεί μέσα στην τεχνική μελέτη.

Δεδομένου του ότι κατά τον κ. Τζινιέρη, θεωρείται η κατασκευή θυροφράγματος υποχρεωτική, προκειμένου να επιλυθεί το φαινόμενο της πλημμύρας, μεταφερθήκαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι στο εν λόγω γεφύρι. Στις 12:25’ περίπου, η Αντιδήμαρχος (του δημοτικού διαμερίσματος Λεβιδίου) κ.Σπυριδούλα Πετροπούλου-Δρακοπούλου, έφτασε στο σημείο όπου είμαστε και κατόπιν ενημέρωσης της, από τους παρευρισκομένους, της ζητήθηκε να προγραμματιστεί ραντεβού με τον Δήμαρχο του Δήμου Τρίπολης, προκειμένου να του τεθεί το θέμα της κατασκευής θυροφράγματος στης θέση του γκρεμισμένου γεφυριού για να αντιμετωπιστεί ορθά και αποτελεσματικά πλέον το φαινόμενο της πλημμύρας.

Η ίδια με ενημέρωσε στις 14:55’ περίπου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνάντηση αύριο στις 11:00πμ στο παλιό δημαρχείο Λεβίδιου.

Αναφέρω ότι το κόστος της κατασκευής (όπως προφορικά μας ενημέρωσε ο εργολάβος) του θυροφράγματος είναι περίπου 10.000€ , ενώ του γεφυριού, κυμαίνεται περίπου 50.000€ μέχρι 90.000€ αναλόγως την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σκελετός του παλιού γεφυριού (δεν έχουν γκρεμιστεί τα πέδιλα) και ο οποίος κατά τον καθαρισμό (ξεμπάζωμα) θα φανεί.

Προσωπική μου γνώμη είναι, ότι επιβάλλεται η κατασκευή του θυροφράγματος και πως το κόστος είναι τέτοιο που θα πρέπει να δαπανηθεί δεδομένης της σημαντικότητας του έργου όχι μόνο για την περιοχή της Βλαχέρνας αλλά και ολόκληρου του κάμπου, μιας και έχουν δαπανηθεί σε άλλου είδους θέματα (πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ.) μεγαλύτερα ποσά. Ευελπιστώ μετά το πέρας της αυριανής συνάντησης με τον Δήμαρχο κ. Σμυρνιώτη, να υπάρχουν αποφάσεις τέτοιες, που να δώσουν λύση στη κατασκευή θυροφράγματος (καταρχήν) και την ανοικοδόμηση του γεφυριού. Τέλος είμαι σε αναμονή των έγγραφων απαντήσεων: από τον Δήμο Τρίπολης, από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, από το γραφείο Περιφερειάρχη, και ΤΟΕΒ.

Φιλικά

Παπαχρόνης Σπ. Παναγιώτης

DSC01941

DSC01942

DSC01946

DSC01948

DSC01950

DSC01951

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια