Back to top
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2013 στις 3:32μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | PitPan
Συνάντηση με τον δήμαρχο Τρίπολης κ. Ι. Σμυρνιώτη για το θυρόφραγμα στον κάμπο της Βλαχέρνας

Σήμερα, στις 23.8.2013 και ώρα 11:30πμ πραγματοποιήθηκε στο παλαιό δημαρχείο Λεβιδίου στον 1ο όροφο, σύσκεψη σχετικά με τα θέμα του καθαρισμού του αποστραγγιστικού καναλιού στον κάμπο της Βλαχέρνας καθώς και για την τοποθέτηση θυροφράγματος προκειμένου να επιλυθεί το φαινόμενο της πλημμύρας που είχε τα προηγούμενα χρόνια ταλαιπωρήσει αρκετούς καλλιεργητές και κτηματίες στην εν λόγω περιοχή, αφού χάνονταν σημαντικές ποσότητες καλλιεργειών και συνεπώς και εισοδημάτων για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Στην συνάντηση παρόντες εκτός από εμένα μεταξύ των άλλων ήταν: Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, η αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Λεβιδίου κ. Σπυριδούλα Πετροπούλου –Δρακοπούλου, ο Πρόεδρος της ΤΟΕΒ και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου το Δήμου Τρίπολης κ. Χαράλαμπος Σταμάτης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχέρνας κ. Αναστάσιος Τσαρουχάς.

Προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για το χρονικό της συνάντησης, αναφέρω τα παρακάτω:

Η συνάντηση ξεκίνησε με εμένα προσωπικά (αφού έθεσα την προσωπική μου γνώμη, πως τέτοια θέματα θα πρέπει οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να τα παρακολουθούν και να τα επιμελούνται και όχι να χρειάζεται ένας ιδιώτης να τα ανακινεί), να ενημερώνω λεπτομερώς τον δήμαρχο Τρίπολης για το περιεχόμενο της ανοικτής επιστολής μου, τους παραλήπτες αυτής, το χρονικό των αναβολών της συνάντησης που έγινε με τον εργολάβο, το τι ακριβώς συζητήθηκε εκεί και τέλος για τον λόγο τον οποίο θέλησα να πραγματοποιηθεί η σημερινή συνάντηση μαζί του (για την υποστήριξη του δήμου στην κατασκευή του θυροφράγματος, προκειμένου να γίνεται σωστός πλέον έλεγχος των νερών).

Ο δήμαρχος άκουσε με προσοχή την τοποθέτησή μου και τέλος δέχτηκε την πρόταση μου να μεταβούμε εκείνη την στιγμή στην τοποθεσία του σπασμένου γεφυριού (όπως κοινά ονομάζεται) μιας και ο ίδιος είναι, όπως του ανέφερα, πολιτικός μηχανικός και θα βοηθούσε πάρα πολύ να έχει και ιδία εικόνα για τα λεγόμενά μου, αλλά και να έχει και εικόνα της τοποθεσίας για την επερχόμενη συνάντηση του με τον εργολάβο, πρόταση στην οποία συμφώνησαν αμέσως και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι. Η συζήτηση συνεχίστηκε στον κάμπο- γεφύρι. Εκεί ο δήμαρχος, αφού και ο ίδιος επιβεβαίωσε την χρησιμότητα του θυροφράγματος, συμφώνησε να γίνει μία συνάντηση την επόμενη με τον εργολάβο, προκειμένου να ενημερωθεί επίσημα πλέον για το κόστος της κατασκευής του θυροφράγματος και ταυτόχρονα και του γεφυριού σε δεύτερο χρόνο, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του, από τον δήμο. Σε πρόταση του κ. Σταμάτη, να γίνει τηλεφωνική συζήτηση του εργολάβου με τον δήμαρχο, σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή σύντομα μια συνάντηση, τέθηκα αντίθετος, καθώς θα πρέπει η συνάντηση αυτή να γίνει παρουσία όλων, γιατί εξ’ αρχής είμαι βέβαιος πως για ένα τόσο σημαντικό έργο, όλοι μας έχουμε υποχρέωση να βρούμε χρόνο για την συνάντηση αυτή. Στην τοποθέτησή μου αυτή, ήταν σύμφωνος και ο δήμαρχος με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί επικοινωνία την Δευτέρα από τον πρόεδρο κ Τσαρουχά με τον εργολάβο κ. Τζινιέρη, προκειμένου μέχρι και την Τετάρτη να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή, στην οποία όπως ανέφερα και συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, θα τεθεί και το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών και της υλοποίησης της τοποθέτησης του θυροφράγματος.

Φιλικά

Παπαχρόνης Σπ. Παναγιώτης

KAMPOS ME DHMARXO

Σχόλια
  1. Παναγιώτης Σ. Παπαχρόνης
    28 Αυγούστου, 2013

    Συνάντηση με τον δήμαρχο Τρίπολης και τον εργολάβο για την μελέτη και την τοποθέτηση του θυροφραγματος στον κάμπο της Βλαχερνας στις 27.8.2013

    Στις 27.8.2013 και ώρα 10.15 πμ πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του δήμου Τρίπολης στον 1ο όροφο (γραφείο δημάρχου) σύσκεψη σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Σμυρνιώτη στον κάμπο της Βλαχέρνας σχετικά με την μελέτη και την τοποθέτηση θυροφράγματος αλλά και γεφυριού προκειμένου να επιλυθεί το φαινόμενο της πλημμύρας όπως έχει αναφερθεί ήδη σε προηγούμενες ενημερώσεις.
    Στην συνάντηση παρόντες εκτός από εμένα μεταξύ των άλλων ήταν :
    Ο δήμαρχος Τρίπολης κ Γιάννης Σμυρνιώτης
    Ο Πρόεδρος της ΤΟΕΒ και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου το δήμου Τρίπολης κ. Χαράλαμπος Σταμάτης
    Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Βλαχέρνας κ Αναστάσιος Τσαρουχάς
    Και ο Εργολάβος της αναδόχου εταιρίας του έργου του καθαρισμού του καναλιού κ. Μιχάλης Τζινιέρης
    Προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για το χρονικό της συνάντησης , αναφέρω τα παρακάτω:
    Η συνάντηση ξεκίνησε ενημερώνοντας από την πλευρά μου τον εργολάβο για τον λόγο τον οποίο πραγματοποιείται η συνάντηση σήμερα, και στην συνέχεια ο δήμαρχος πήρε τον λόγο αναφέροντας ότι έχοντας γνώση του θέματος, περιμένει την αποτύπωση του σημείου εφόσον αυτό ξεμπαζωθει για να προχωρήσει το θέμα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, στο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό την ολοκλήρωση της κατασκευής του θυροφράγματος αλλά και του γεφυριού.
    Ο εργολάβος ενημέρωσε με την σειρά του τον δήμαρχο ότι το αργότερο έως τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδος θα έχει ολοκληρωθεί η αποτύπωση και την Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013 , θα γίνει εκ νέου επικοινωνία με τον πρόεδρο της τ.κ Βλαχέρνας κ Τσαρουχά με σκοπό την πραγματοποίηση άμεσα νέας συναντήσεως προκειμένου να παραδοθεί η αποτύπωση και να προχωρήσουν άμεσα οι επόμενες διαδικασίες από πλευράς δήμου Τρίπολης.
    Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος πρότεινε ότι, λόγω του ενδιαφέροντος για και άλλων κατοίκων άλλων περιοχών που τον επισκέφτηκαν χθες , θα ήταν σωστό να συμμετάσχουν και αυτοί αλλά και όσοι άλλοι επιθυμούν στην συνάντηση. Πράγμα που και εγώ προσωπικά (δεδομένου ότι , όπως ενημέρωσα τον δήμαρχο έχω ήδη κάνει μέσω των τοπικών ειδησεογραφικών portals ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους κατά μήκος του αποστραγγιστικού καναλιού να συζητήσουμε ,μιας και το έργο αυτό αφορά όλους μας) αλλά και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι με ιδιαίτερη χαρά συμφωνήσαμε αμέσως.
    Τέλος, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι ,ο δήμος Τρίπολης θα μεριμνήσει αμέσως μετά την κατασκευή του θυροφράγματος , για την ύπαρξη ατόμου το οποίο θα είναι αποκλείστηκα υπεύθυνο για την διαχείριση του θυροφράγματος βάση αυστηρών κανόνων λειτουργίας μέσα από εγκεκριμένες μελέτες των αρμόδιων υπηρεσιών οι οποίες θα ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ την σωστή λειτουργία του ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ όσους έχουν ή/και καλλιεργούν εκτάσεις κατά το μήκος του αποστραγγιστικού καναλιού.
    Παίρνοντας πλέον το θεσμικό δρόμο επίλυσης του θέματος του καθαρισμού του καναλιού , της κατασκευής του θυροφράγματος αλλά και της ανακατασκευής του γεφυριού .θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν με τον οποιοδήποτε τρόπο την πρωτοβουλία μου σχετικά με το θέμα και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει ΑΜΕΣΑ (όπως επαναλαμβάνω δεσμεύτηκαν κατά τις συναντήσεις μας τόσο ο εργολάβος όσο και ο δήμαρχος Τρίπολης ) αίσιο τέλος ,στοχεύοντας πάντα στην σωστή και εύρυθμη λειτουργία του αποστραγγιστικού καναλιού για ΟΛΟΥΣ τους αγρότες, από της πηγές μέχρι τις καταλήξεις των νερών.
    Σε κάθε περίπτωση θα είμαι δίπλα στις όποιες εξελίξεις του θέματος μέχρι όλα όσα έχουν συζητηθεί ,να τελεσφορήσουν στην πράξη.

    Με εκτίμηση,
    Παπαχρόνης Παναγιώτης

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια