Back to top
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 11:42πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | J.Arkas
ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Το Σάββατο 31 Αυγούστου  2013, εορτάστηκε  με κατάνυξη στο παρεκκλήσι της Ι.Μ.Παναγίας των Βλαχερνών στην Καστανιά, η τελετή Κατάθεσις της Τιμίας Ζώνης. Παρευρέθησαν πολλοί προσκυνητές από τη Βλαχέρνα αλλά και τα περίχωρα, κυρίως από Λίμνη και Νεστάνη. Ο οικοδεσπότης παπα-Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος και ο παπα-Γιάννης Τσίτουρας, αλλά και οι ιεροψάλτες, ήταν μελωδικότατοι. Έγινε και αρτοκλασία.

Μια έκπληξη περίμενε τους πρωινούς προσκυνητές. Ένα μεγαλόσωμο αγριογούρουνο έπινε νερό στη βρύση, ανέβηκε στη στρούγκα, δίπλα στο δρόμο και στεκόταν εκεί για κάμποσα λεπτά, χωρίς να ενοχλείται από τον κόσμο. Στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, θυμάμαι σχεδόν στο ίδιο σημείο, περπατούσαν δίπλα στο δρόμο δυο περδικούλες, που τις προσπεράσαμε χωρίς να πετάξουν.

Μετά τη θεία λειτουργία, οι γονείς του ιερέα μας του παπα-Παναγιώτη, αλλά και άλλοι προσκυνητές, είχαν ετοιμάσει πλούσιο γεύμα για όλους τους παρευρισκόμενους. Κάτω από τη στέγη του Αγιο-Λιά, με θέα τον Καφυατικό κάμπο, τα Χωτουσο-Καντυλαίικα, Λεβιδο-Βλαχερναίικα πανέμορφα τοπία, πέρα μέχρι τα Μαντινειακά βουνά, ο κόσμος κάθισε, έφαγε, ήπιε κρασάκι και απόλαυσε τη φύση. Οι μερακλήδες πιάσανε τραγούδια και χορό  που ταίριαζαν στην περίσταση και η πίπιζα τόλεγε γλυκά γλυκά…

Και του χρόνου!   Η Παναγιά μαζί μας!

IMG_0610

IMG_0615

IMG_0604

IMG_0621

IMG_0625

IMG_0633

IMG_0630

IMG_0636

IMG_0635

IMG_0638

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια