Back to top
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2014 στις 10:48μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS
ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

 Η ανάδοχος εταιρεία υπεύθυνη για τον καθαρισμό του καναλιού στον κάμπο του χωριού μας, τήρησε τη δέσμευσή της και τελείωσε τον καθαρισμό στα τέλη Οκτωβρίου, πριν αρχίσουν οι βροχές.

DSCF8170

Οι εργασίες στην περιοχή της Βλαχέρνας,  ξεκίνησαν από την καταβόθρα έως την σήραγγα στις Μουριές και στη συνέχεια επεκτάθηκαν προς την Κανδήλα, όπου είναι και οι πηγές.

DSCF7640

DSCF7639

DSCF7637

DSCF7636

Μετά από περίπου 25 χρόνια, βλέπουμε το κανάλι, όπως ήταν όταν πρωτοκατασκευάστηκε και ευελπιστούμε ότι για τα επόμενα χρόνια δεν θα έχουμε πλημύρες στις καλλιέργειες. Βέβαια κάποιοι που ονειρεύονταν λίμνη, πάπιες και κυνήγια θα δυσαρεστηθούν, αλλά κάποιοι άλλοι, όπως οι αγρότες τις περιοχής, θα δουν τις καλλιέργειες τους να ευδοκιμούν χωρίς τον κίνδυνο της πλημύρας. Όλα αυτά θα συμβούν αρκεί το ποτάμι να παραμείνει καθαρό και θα πρέπει όλοι να μεριμνήσουν. Όπως είπε και ο υπεύθυνος μηχανικός, παλιότερα είχαν αφήσει να αναπαραχθεί  ένα είδος ποταμίσιου ψαριού στις πηγές της Κανδήλας, το οποίο τρεφόταν με τα χόρτα και τις καλαμιές που φύτρωναν στον πυθμένα. Η απερισκεψία των αγροτών της περιοχής οι οποίοι έριχναν γεωργικά φάρμακα και άλλα απορρίμματα στο ποτάμι, καθώς και διάφοροι που άπλωναν δίχτυα κάνοντας παράνομη αλιεία, κατάφεραν να εξαφανίσουν  το είδος αυτού του ψαριού, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί η βλάστηση και να δυσκολεύεται η ροή του νερού. Βέβαια για την χρησιμότητα των ψαριών ενημερωνόμαστε  για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, όλοι νόμιζαν ότι κάποιος προσπάθησε να κάνει ιχθυοκαλλιέργεια και τα ψάρια απλώθηκαν σε όλο το ποτάμι. Τα έργα, ολοκληρώνονται με την στήριξη του πρανές  δίπλα στην σήραγγα, όπου είχαν προκληθεί κατολισθήσεις, με κύβους από πέτρες.

TAMIS-IOYN2013-007

DSCF8086

DSCF8088

DSCF8165

DSCF8091

DSCF8092

DSCF8093

DSCF8094

DSCF8111

DSCF8163

unnamed 1

unnamed

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια