Back to top
Σάββατο, 3 Μαΐου, 2014 στις 1:16πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS
Από την 30η Μαΐου 2014 στην ψηφιακή εποχή τηλεόρασης…η Πελοπόννησος.
Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Κοινή Υπουργική Απόφαση 23953/724/φ110Α, αρ.Φ.Ε.Κ.1045/2014) το πρώτο switch – off θα γίνει στην Πελοπόννησο στις 30 Μαΐου 2014.
Το επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα εκπέμπεται στις νέες συχνότητες από 19 κέντρα εκπομπής, μεταξύ των οποίων και στην πόλη της Τρίπολης, αλλά και στην Δημοτική Ενότητα Λεβιδίου.
Όταν διακοπεί η εκπομπή αναλογικού τηλεοπτικού σήματος και δεν έχετε φροντίσει να κάνετε τις κατάλληλες κινήσεις, δυστυχώς δεν θα έχετε πλέον εικόνα στην τηλεόρασή σας.
Αυτό σημαίνει ότι για να βλέπετε τα κανάλια πρέπει να έχετε τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4  ή σε διαφορετική περίπτωση να αγοράσετε ξεχωριστά αποκωδικοποιητή.
βλαχερνα1
Σχόλια
  1. Γιώργος Τζιώλας
    17 Μαΐου, 2014

    Επειδή ασχολήθηκα λίγο με το θέμα έμαθα πως το χωριό μας, σε πρώτη φάση δεν θα βλέπει ψηφιακό σήμα. Κι αυτό γιατί οι αναμεταδότες στην Καστανιά δεν παίρνουν σήμα από τον αναμεταδότη του Λεβιδίου αλλά απευθείας από τον δορυφόρο και κάνουν αναμετάδοση αναλογικού σήματος. Ο αναμεταδότης του Λεβιδίου είναι αυτός που θα αναβαθμιστεί από την DIGEA και θα εκπέμπει ψηφιακά. Από εκεί και πέρα είναι στην καλή διάθεση του Δήμου να διαθέσει χρήματα για να αναβαθμίσει τους αναμεταδότες του χωριού στην Καστανιά διαφορετικά θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αναλογικά όπως και τώρα. Δυστυχώς με τον Καλλικράτη τα χωριά χαμένα βγήκαν και φοβάμαι πως ακόμα περισσότερο θα χαμένα θα βγαίνουν όσο περνάει ο καιρός. Εύχομαι να κάνω λάθος και ο Δήμος να διαθέσει σύντομα αυτά τα αρκετά χρήματα για να γίνει η αναβάθμιση των αναμεταδοτών μας. Φυσικά αυτό θα ωφελήσει και άλλα γειτονικά χωριά που λαμβάνουν σήμα από την Καστανιά. Δυστυχώς ή ευτυχώς στο χωριό δεν έχουμε και πολλές επιλογές διασκέδασης και ακόμα και αυτή η αναβάθμιση είναι σημαντική για το χωριό. Όλα αυτά τα λέω για να μην βιαστούν οι συγχωριανοί μας να αγοράζουν καινούριες τηλεοράσης ή αποκωδικοποιητές. Ας περιμένουμε λίγο και βλέπουμε.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια