Back to top
Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2010 στις 9:21πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μάχη του Λεβιδίου

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 189ης Επετείου της Πρώτης εν Λεβιδίω νικητηρίου Μάχης των Ελλήνων κατά των Τούρκων την 14η Απριλίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στις 25 Απριλίου 2010 στον Δήμο Λεβιδίου.
Πρόγραμμα Εορτασμού
Της 189ης Επετείου της 1ης εν Λεβιδίω Νικητήριου Μάχης των Ελλήνων κατά των Τούρκων την 14η Απριλίου 1821.

 Παρασκευή
Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης Απριλίου μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Απριλίου 2010. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Απριλίου 2010 όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δημοτικού Καταστήματος Λεβιδίου, καθώς και των Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των οδών και πλατειών της πόλης.
10.00: Αγώνας θυσίας προς τιμή των Ηρώων της μάχης του Λεβιδίου.
12.00: Συγκέντρωση, στον τόπο που έπεσε ηρωικά μαχόμενος ο Ήρωας Αναγνώστης Στριφτόμπολας, των μαθητών και μαθητριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λεβιδίου με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, όπου θα ψαλλεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Στριφτόμπολα, στην Κεντρική Πλατεία Λεβιδίου.
Σάββατο
11.00: Τέλεση Τρισάγιου – κατάθεση στεφάνου στο Τ.Δ. Παλαιοπύργου στις προτομές των υπέρ της πατρίδος αγωνισαμένων τέκνων του Παλαιοπύργου, Καπετάν Αντώνη Δραβίλα και Βασίλη Κατρή ή Κατριμουστάκη.
21.00: Λαμπαδηφορία από τον Φιλοτεχνικό Σύλλογο Λεβιδίου.
Κυριακή
07.00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών της κωμόπολης του Λεβιδίου με φροντίδα των αιδεσιμότατων Ιερέων αυτών και θα περιέλθουν τους κεντρικότερους δρόμους τμήματα μαθητών, τυμπανιστές και σαλπιγκτές.
08.00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της Κωμόπολης.
10.30: Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ.
Διαμαντόπουλο Γεώργιο, Φιλόλογο.
11.00: Συγκέντρωση των Επισήμων και του λαού στο χώρο του μνημείου των πεσόντων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στην ανωτέρω συγκέντρωση θα παραστούν οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου, τα Προεδρεία όλων των νόμιμα λειτουργούντων Σωματείων, οι μαθητές Α/θμιας και Β/ θμιας Εκπαίδευσης με τους δασκάλους και καθηγητές τους.
11.30: Παρέλαση των μαθητών των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ενώπιον των επισήμων στο χώρο του ανδριάντα του Αναγνώστη Στριφτόμπολα. Απονομή επάθλων και επαίνων στους νικητές του αγώνα θυσίας.
12.00: Στην Κεντρική Πλατεία θα χορέψουν Ελληνικούς χορούς μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου, Γυμνασίου, Δημοτικού Σχολείου Λεβιδίου, και ο Χορευτικός Όμιλος Λεβιδίου «ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ».

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια