Back to top
Τρίτη, 20 Απριλίου, 2010 στις 12:52μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
4η Διοργάνωση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός»

Πραγματοποιήθηκε την 16, 17 & 18 Απριλίου 2010 στο Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ, στον ΠΕΙΡΑΙΑ, η 4η διοργάνωση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός».

Η μεγαλύτερη συνάντηση των ανθρώπων του λαϊκού πολιτισμού στην Ευρώπη.  Μια διοργάνωση θεσμός στα ελληνικά δρώμενα που την παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Στόχος της έκθεσης αυτής, είναι η συνεργασία των οργανισμών αυτοδιοίκησης με τους κατά τόπους γνήσιους εκφραστές του λαϊκού πολιτισμού, όπως πολιτιστικούς οργανισμούς, πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, λαογραφικά μουσεία και μουσεία ιστορίας καθώς και με φυσικά πρόσωπα όπως λαϊκούς τεχνίτες, βιοτέχνες, ερευνητές της παράδοσης, συγγραφείς και λαογράφους. Η συνεργασία αυτή έχει ως απώτερο στόχο την ανάδειξη του αυθεντικού λαϊκού πνεύματος, της δημιουργίας και της τοπικής παράδοσης και ταυτότητας ως εφαλτήριο για την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού. Η χώρα μας είναι ίσως ο πιο πλούσιος τόπος σε ήθη, έθιμα και παραδόσεις στην Ευρώπη. Παραδόσεις που χάνονται μέσα στο χρόνο και παραμένουν αναλλοίωτες. Η παράδοση αποτελεί μέρος της ζωής των Ελλήνων και σημείο αναφοράς όπου κι αν βρίσκονται στην υφήλιο.

Στην έκθεση συμμετείχαν: Δήμοι και  Κοινότητες, Nομαρχίες,   Επιμελητήρια, ΤΕΔΚ, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Σωματεία, Αδελφότητες, Όμιλοι  Ομοσπονδίες  Πολιτιστικών Συλλόγων, Μουσεία,  Πολιτιστικοί Οργανισμοί,  Ιδρύματα Πολιτισμού, Γυναικείοι Συνεταιρισμοί,  Εκδοτικοί Οίκοι,  Αργυροχρυσοχόοι, Θέατρα σκιών, Λαϊκοί Ζωγράφοι, Πανεπιστήμια,  Βιοτεχνίες  Παραδοσιακών Φορεσιών.  

Παρόν στην μεγάλη αυτή εκδήλωση και ο Δήμαρχος του Δήμου Λεβιδίου Αθανάσιος Καβουρίνος, που μαζί με συμπατριώτες από τον Δήμο Λεβιδίου, παρουσίασαν τα τοπικά παραδοσιακά μουσικά δρώμενα.

Συμμετείχαν οι Γεώργιος Ι. Καρούντζος, Ιωάννης Γ. Καρούντζος, Λάμπρος Κ. Τσαρουχάς, Βασίλειος Τσαρουχάς, Ελένη συζ. Βασ. Τσαρουχά, Χριστίνα συζ. Γ. Καρούντζου, Ανδρέας Παπαναστασίου (Δάρα), Θεόδωρος Τσάμης (Δάρα).

  

 

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια