Back to top
Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2014 στις 10:35μμ | Κατηγορία: Ζώδια | Ν.Δ.Κ.
Παραεκλογικά και Παραπλανητικά (από την Φυλλιώ Τ.)

Μια φορά κι έναν καιρό, έμαθαν τα ζώδια ότι η αστρολόγος τους θέτει υποψηφιότητα στις Δημοτικές εκλογές. Μαζεύτηκαν όλα (και τα 13 παρακαλώ), και αφού συσκέφτηκαν, είδαν πως η αστρολόγος τους εκτός από χιούμορ, διαθέτει και σοβαρότητα και ότι μπορεί να βοηθήσει τον τόπο, αποφάσισαν να την υποστηρίξουν.

Πρώτος (ως συνήθως) ο Κριός, μπήκε στο εκλογικό κέντρο με φόρα και ύφος. Ζήτησε ένα ψηφοδέλτιο με το όνομα της αστρολόγου του και φανερά πήγε να το ρίξει στην κάλπη. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος του εξηγούσε ευγενικά “κ. Κριέ, η ψήφος είναι μυστική, σας παρακαλώ περάστε στο παραβάν”. Αγνοήθηκε παντελώς, αφού πρώτα εισέπραξε το αγριεμένο και δολοφονικό βλέμμα του Κριού!! Μούγκα ο δικαστικός!! Όχι παίζουμε….

Στην συνέχεια με σταθερά βήματα ακολούθησε ο Ταύρος, αφού κουτούλησε όλους τους αντίθετους ψηφοφόρους που περίμεναν στην ουρά!. Μπήκε στο εκλογικό κέντρο και προσπάθησε να πείσει μέχρι και τον δικαστικό αντιπρόσωπο να ψηφίσει την αστρολόγο. “μα κ. Ταύρε, εγώ δεν ψηφίζω εδώ” Πού να ακούσει!! Βρε, δεν μετακινήθηκε από τη θέση του, μέχρι που ψήφησε δαγκωτό την αστρολόγο!! Μετά ο Ταύρος πήγε για φαγητό περιμένοντας τα αποτελέσματα, ενώ ο δικαστικός ακόμα τρώει ψηφοδέλτια από τα νεύρα του…

Χαμογελώντας πονηρά, παρακολουθούσαν οι Δίδυμοι, αφού συγχρόνως εκθείαζαν στους αναμένοντες τα προτερήματα της αστρολόγου!!. Μπήκαν και οι δύο μαζί μέσα. Ο ένας δίδυμος έπιασε την κουβέντα στον δικαστικό αντιπρόσωπο (μη νομίσετε, περί ανέμων και υδάτων επιχειρηματολογούσε!) ενώ ο άλλος Δίδυμος αντικατέστησε τα ψηφοδέλτια των αντιπάλων με της αστρολόγου!!. Αμ πως νομίζετε ότι πήρε τόσες ψήφους…!!

Μετά μπήκε στο εκλογικό κέντρο ο Καρκίνος, ακολουθούμενος από τη μαμά, το μπαμπά, τα ξαδέλφια και από όλο το σόϊ.!! Αγκάλιασε τον δικαστικό αντιπρόσωπο, του έδειξε κατανόηση με αυτά που τράβηξε από τους προηγούμενους, και συγκινημένος του είπε ότι του θύμισε μια παλιά του αγάπη (ψέεεεεεμα με ουρά!!)! Κρατώντας τον με τρυφερότητα από τον ώμο, τον οδήγησε στο παραβάν και ψήφισαν μαζί (δεν έχει σημασία που ο δικαστικός δεν ψήφιζε εδώ!!) Βρε, έχει τακτική το Καβούρι…!!!

Με αυτοπεποίθηση και αρχοντιά, ακολούθησε ο Λέων. Μαζεύτηκαν οι φωτορεπόρτερ (HLIAS SOT TSATOYXAS, BILL MEGREMIS, TAMIS, TZORTZ PNS και λοιποί), μέχρι και το vlaxerna gr. ήρθε, για ιντερνετική κάλυψη!!, άστραψαν τα φλας, και έγινε ένας χαμός!! Μεγαλεία σας λέω, Χόλυγουντ γίναμε!!! Αφού νωρίτερα τους είχε πείσει όλους να ψηφίσουν, καταδέχτηκε να ρίξει ψήφο στην αστρολόγο και έφυγε με το επιτελείο του!! Για κάποιο λόγο που δεν ξέρουμε, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μέτρησε την ψήφο του ως διπλή!!!

Ο συνειδητοποιημένος Παρθένος, αφού προεκλογικά έκανε διαφήμιση της αστρολόγου και του συνδυασμού της στο facebook, στο internet, στο ραδιόφωνο και σε όλες τις εφημερίδες, περίμενε έξω από το εκλογικό κέντρο με ένα πανώ, που έγραφε: “Ψήφο στην αστρολόγο”!! Στη συνέχεια, αφού καθάρισε με μπεταντίν τα ψηφοδέλτια, το παραβάν, την κάλπη και το εκλογικό κέντρο (πέταξε και κάτι παλιόκουτα που ήσαν στη γωνία), μπήκε και ψήφισε! Βρίσκεις εύκολα τέτοιους ψηφοφόρους? δε βρίσκεις…!!!!

Άλλοοοος! Ποιός έχει σειρά? Φώναξε ο δικαστικός. Ο Ζυγός, ο Ζυγός!! φώναξε η εφορευτική επιτροπή, να περάσει! Πουθενά ο Ζυγός. Καλά, μέχρι να αποφασίσει ο Ζυγός, να κοιταχτεί αν είναι όμορφος, ας κάνουμε ένα διάλλειμα…να φάμε κιόλας, μας έκοψε η πείνα!! Μόλις αποφάγανε, κατέφθασε με χάρη και στυλ ο Ζυγός. Με αποφασιστικότητα έκανε το εκλογικό του καθήκον και με σιγουριά υποστήριξε στην αστρολόγο του. Δεν προβληματίστηκε καθόλου, παρόλο που η απόφαση δεν ήταν εύκολη…

Ο Σκορπιός, πρώτα μάζεψε πληροφορίες περί του ποιόν υποψήφιο θα ψηφίσει ο καθένας. Μετά, πήγε έξω από το εκλογικό κέντρο και έβαζε τρικλοποδιά σε όποιον δεν θα ψήφιζε την αστρολόγο!! Ο Βαρδιάμπασης (ο γιατρός της περιοχής) δεν ήξερε ποιόν να πρωτογιατρέψει!! Όταν έκλεισαν οι κάλπες, κήρυξε πόλεμο στον δικαστικό αντιπρόσωπο και την εφορευτική επιτροπή, διότι ακύρωναν να ψηφοδέλτια! Μαζεύτηκε η αστυνομία, το 100, το ΕΚΑΒ, το FBI…. Τώρα είναι στο κρατητήριο και… ακόμα βρίζει!!

Μόλις άκουσε το σαματά του Σκορπιού, o Τοξότης που έπινε καφέ δίπλα στο καφενείο και μοίραζε διαφημιστικά φυλλάδια, έτρεξε για να δει το θέαμα (μη χάσει!!) Μιας και ήρθε, μπήκε να ψηφίσει. Έπιασε την κουβέντα με τη επιτροπή, είπε και ένα-δυo ανέκδοτα στον δικαστικό (κρύα ήσαν, αλλά άλλο είναι το θέμα μας τώρα) και έφυγε χαρούμενος!!!

Ξυνίστηκε ο σοβαρός Αιγόκερως και αναρωτήθηκε “τί στην ευχή, στην κωλότσεπη τόχει το κέφι”? Όμως κράτησε την ψυχραιμία του!! Είχε κάνει σοβαρό προεκλογικό αγώνα υπέρ της αστρολόγου κριτικάροντας αρνητικά τους αντίθετους. Μπορεί να τσακώθηκε με συγγενείς και φίλους για χάρη της, στο τέλος όμως τους έπεισε, αφού είχε βάλει την αστρολόγο να υπογράψει συμβόλαιο ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις της! Αααααα, όλα κι όλα, ο Αιγόκερως χωρίς εγγυήσεις, δεν την ρίχνει (την ψήφο του λέμε!)

Ο Υδροχόος κόλλησε παντού αφίσες της αστρολόγου, έβγαλε λόγους στις πλατείες, τηλεφώνησε σε γνωστούς και αγνώστους για να τους ενημερώσει και στοιχημάτιζε υπέρ της. Στις εφτά παρά πέντε, παρουσιάστηκε στο εκλογικό κέντρο με ένα πανώ στα χέρια, που έγραφε “σώστε τα δένδρα, σώστε το Μαίναλον”!! Σηκωτό τον πήγαν τα άλλα ζώδια να ψηφίσει, λίγο πριν κλείσει κάλπη!! Τώρα μαζεύει τις αφίσες

Πάνω σε ένα συννεφάκι, καθόταν ο Ιχθύς! Στεναχωριόταν για αυτούς που είναι στο εξωτερικό και δεν μπορούν να ψηφίσουν την αστρολόγο, λυπόταν που έβλεπε τον δικαστικό αντιπρόσωπο και την εφορευτική επιτροπή να κουράζονται, υπέφερε που έβλεπε να τσακώνονται και λυπήθηκε για το Σκορπιό που πήγε στο κρατητήριο!. Οι υπόλοιποι από κάτω, τον κοίταζαν να κάθεται έτσι αδιάφορος και νευρίαζαν!! Το Ψάρι, κατέβηκε για να ψηφίσει, χαμογέλασε σε όλους με ευγένεια και όλοι ξέχασαν το λόγο που ήθελαν να τον κάνουν φετούλες πλακί!

Τελευταίος και με… “κατσικάκια” στο σβέρκο, εμφανίστηκε ο Παράξενος. Όλως παραδόξως, χαιρετούσε με χαμόγελο όλους όσους συναντούσε, και συνομιλούσε μαζί τους λέγοντας τα καλύτερα λόγια για την αστρολόγο, Ψήφισε και μετά έφυγε βρίζοντας την τρόϊκα, τις κυβερνήσεις, την κρίση, το… τις… την…!!! Αγαπημένε μου Παράξενε, αντί να κάθεσαι να βρίζεις, μήπως θα ήταν προτιμότερο να πιάσεις το στυλό και να γράφεις? Τ΄ακούς Γιάννη (ταβ-ταβ)…;;; Τ’ ακώ να λες….!!!

Σχόλια
  1. ΛΩΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
    6 Ιουνίου, 2014

    Καλά, απίστευτο χιούμορ!!!!!!!!!!!!!
    Μπράβο Φυλλιώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Φυλλιώ
    7 Ιουνίου, 2014

    Σε ευχαριστώ Ευγενία. Εσείς με εμπνέετε!!
    Όμως, κόψε κάτι…. 500 ευρώ για δυό καλά σου λόγια;;;;:: Πολλά είναι!!!!!!!

  3. Κωνσταντίνος Λολώνης
    7 Ιουνίου, 2014

    Μπράβο Φυλλιώ, πάντα έτσι να μας τα λες με κέφι και χιούμορ.

  4. Φυλλιώ
    10 Ιουνίου, 2014

    Σε ευχαριστώ Κώστα. Αν χαμογελάτε όταν…..σας τα λέω, έχω πετύχει το σκοπό μου.
    Έμαθα από έγκυρες πηγές (μεταξύ μας αυτό, ε;), ότι τα καλά σου λόγια διάβασε ο Λεφάκης, και…. έσκασε από το κακό του!!!
    Πω,πω,πω, ζήλειαααα…..!!!

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια