Back to top
Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2014 στις 11:55πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
Τι σχεδιάζει η Digea για τα χωριά της Αρκαδίας που δεν θα «πιάσουν» ψηφιακό σήμα
Από την 27 Ιουνίου 2014, η Πελοπόννησος περνά στην ψηφιακή εποχή. Θα βλέπουμε τηλεόραση μόνο με αποκωδικοποιητές (ή με ενσωματωμένους δέκτες MPEG 4). Συνολικά 19 κέντρα θα ενεργοποιηθούν και θα εκπέμπουν ψηφιακά, δίνοντας πρόσβαση σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο κόσμο σε μια νέα τηλεοπτική εμπειρία γεμάτη δυνατότητες.
Αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους. Αφού υπάρχουν κάποια μέρη στα οποία δεν θα φτάνει το επίγειο ψηφιακό σήμα. Αυτό συμβαίνει και για πολλά χωριά της Αρκαδίας τα οποία δεν είναι στον χάρτη κάλυψης της Digea. Για τις περιοχές υπάρχουν τοπικοί αναμεταδότες που έχουν βάλει οι δήμοι. Αυτοί οι πομποί σιγά – σιγά θα μετατραπούν σε ψηφιακά. Αυτά τα χωριά θα συνεχίσουν ως τότε να “βλέπουν”  αναλογικά. Θα γίνει μελέτη να μπουν καινούργιοι αναμεταδότες. Τεχνολογικά γίνεται.
Μεταξύ των χωριών (της περιοχή μας) που δεν θα βλέπουν προς το παρόν ψηφιακά, είναι: Λουκάς, Νεστάνη, Κάψια, Σημιάδες, Βυτίνα, Πυργάκι, Ελάτη, Αλωνίσταινα, Καρδαράς, Κάψια, Λευκοχώρι, Λαγκάδια, Βαλτεσινίκο, Λάστα, Αγριδάκι, Μαγούλιανα, Χωτούσα, Μυγδαλιά, Κερπινή, Κώμη, Δάρα, Πράσινο, Θεόκτιστο, Βλαχέρνα.
d
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια