Back to top
Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2014 στις 4:27μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
Συγκλονιστική ερμηνεία από την Όλια Λαζαρίδου στο μοναδικό Αρχαίο θέατρο του Αρκαδικού Ορχομενού.
Μία ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι λίγοι θεατές που πήγαν το απόγευμα της Παρασκευής, στο αρχαίο θέατρο του Αρκαδικού Ορχομενού για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Η Γυναίκα της Ζάκυθος», με την Όλια Λαζαρίδου η οποία πραγματοποίησε μία συγκλονιστική ερμηνεία που καθήλωσε τους πάντες.
Πρόκειται για τη μεταφορά επί σκηνής του ποιήματος του Διονυσίου Σολωμού με τη συνοδεία μουσικής και θεατρικού λόγου. Η Γυναίκα της Ζάκυθος, του Διονυσίου Σολωμού, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με την Όλια Λαζαρίδου – μια παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε πέρσι στο Φεστιβάλ Αθηνών μετέφερε τον λόγο του εθνικού μας ποιητή στον αρχαιολογικό χώρο του Ορχομενού.
Ο Ορχομενός ήταν πόλη της αρχαίας Αρκαδίας, τα υπολείμματα της οποίας σήμερα εντοπίζονται περίπου 30 χλμ. από την Τρίπολη και λίγο πιο έξω από το χωριό Λεβίδι.
Η συνεργασία του Ελληνικού Φεστιβάλ με το Διάζωμα και τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης, υπηρετεί την ιδέα της επαναλειτουργίας αρχαίων θεάτρων, διάσπαρτων σε ολόκληρη την Ελλάδα.
ORXOMENOS THEATRO 20141
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια