Back to top
Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, 2014 στις 4:36μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | dimmeg
Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Τσαρουχά, στην Titanium Yiayiannos Gallery (Αθήνα)
Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 8:00μ.μ. εγκαινιάζεται στην Titanium Yiayiannos Gallery η ατομική έκθεση ζωγραφικής του συμπατριώτη μας, Νίκου Τσαρουχά με τίτλο «Crocodilia», η οποία θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014.
 
 TSAROYXAS N ZOGRAFOS
 
Λίγα λόγια για την έκθεση από τον καλλιτέχνη:
«Η σειρά των έργων έχει να κάνει με την εξέλιξη και πώς αυτή καμιά φορά σταματάει όταν μία δοκιμή της φύσης είναι επιτυχημένη.
Στην προκειμένη περίπτωση προσπαθώ να επεξεργαστώ την εικόνα του κροκόδειλου και του αλιγάτορα, μιας χαρακτηριστικής περίπτωσης είδους ζώου που θεωρείται από τα πλέον επιτυχημένα, αφού έχει καταφέρει να μείνει σχεδόν απαράλλακτο εδώ και 200 εκατομμύρια χρόνια, από την εποχή των δεινοσαύρων μέχρι και σήμερα.
Μέσα από αυτά τα ζωγραφικά έργα θέλω να παρουσιάσω το τρίπτυχο της επιτυχίας του: Καμουφλάζ, Υπομονή, Αιφνιδιασμός.
Σε γενικές γραμμές είναι σαν ένα προσωπικό μου «σαφάρι» σε πλάσματα αξιοθαύμαστα που μας βοηθούν να ανατρέξουμε σε πρωτόγονες συμπεριφορές, να ρίξουμε μια ματιά στο ίδιο μας το παρελθόν, όσο αστείο κι αν ακούγεται αυτό, προσπαθώντας να διεισδύσω στον τρόπο σκέψης, στο μυαλό του ζώου. Ο παραλληρισμός, συχνά, με τις ανθρώπινες συμπεριφορές είναι μοιραίος. Όταν μέσο επιβίωσης γίνεται η σκοπιμότητα και όχι πάντα η εντιμότητα το τίμημα είναι η αλλοτρίωση της ανθρώπινης ψυχής, το «καμουφλάζ» και τα ψεύτικα προσωπεία. Με όπλο τα κροκοδείλια δάκρυά τους θέλουν να ξεγελάσουν για να επιβιώσουν και να προκαλέσουν στους άλλους τα επιθυμητά για τους ίδιους αισθήματα. Ταυτόχρονα με αφορά η αφύπνιση οικολογικών συναισθημάτων και περιβαλλοντικής συνείδησης, αφού οι πίνακες θα μπορούσαν να αποτελούν μία εναλλακτική θεώρηση του κόσμου, ιδωμένου από ψηλά, μέσα από έναν «φακό» που ίπταται, θαρρείς, πάνω από τη γνωστή μας πραγματικότητα, εξυμνώντας τη γη και την ιστορία της…»
 
 * Ο Νίκος Τσαρουχάς γεννήθηκε το 1981 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Σπούδασε με διάκριση στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2000-2005) ζωγραφική με τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη, φωτογραφία με τον Μανώλη Μπαμπούση και γλυπτική με τον Νίκο Τρανό. Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής καλλιτεχνικών στη Μέση Εκπαίδευση στην Τρίπολη. Έργα του έχουν εκδοθεί στο βιβλίο με τίτλο «Τα μυστικά του κόσμου» (Εκδόσεις Μπατσιούλας). Έργα του Νίκου Τσαρουχά βρίσκονται στις ακόλουθες συλλογές: Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Ινστιτούτο Πολιτισμού του Καμπέτσε, Μεξικό, Δημαρχείο Λεβιδίου, Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς και ιδιωτικές συλλογές.
 
Πληροφορίες:
Τοποθεσία:Titanium Yiayiannos Gallery, Βασ. Κωνσταντίνου 44-Αθήνα
Εγκαίνια: Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 8:00μ.μ.
Διάρκεια έως Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:00 – 22:00, Σάββατο-Κυριακή 11:00-15:00
Πληροφορίες: Τηλ.: 210.7297644 – 210.7251063
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια