Back to top
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2014 στις 9:19πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ 2014-2015
Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα παραλάβουν το πετρέλαιο σε φθηνότερη τιμή κατά 0,35 λεπτά το λίτρο μέσω της επιδότησης και άρα της επιστροφής φόρου που δικαιούνται.
 
PETRELAIO THERMANSIS
 
Δικαίωμα επιδόματος θέρμανσης, δικαιούνται όσοι πληρούν τα εξής κριτήρια:
 
Εισοδηματικά:
Εισόδημα 30.000 ευρώ για τον άγαμο
Εισόδημα 40.000 ευρώ για τον έγγαμο προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί (δηλαδή 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά)
Εισόδημα 43.000 ευρώ για Μονογονεϊκές οικογένειες.
 
Περιουσιακά:
Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
 
Από την επιδότηση εξαιρούνται:
Ττα φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώνουν ότι φιλοξενούνται.
Τα φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώνονται ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου.
Τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΕΙΧ άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των οκτώ μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης όπως αυτά δηλώνονται.
 
Να σημειωθεί πως η επιφάνεια του ακινήτου και η γεωγραφική περιοχή, στην οποία βρίσκεται κάποιος, βάζουν όρια στο ύψος του επιδόματος. Η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος, είναι τα 120τ.μ.
Σε ό,τι αφορά την ποσότητα διαμορφώνεται ως εξής:
Στα 3.000 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Α’ ζώνη (Νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας).
Στα 1.800 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στη Β’ ζώνη (Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου.
Στα 960 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Γ’ Ζώνη (Νομοί Αττικής-εκτός Κυθήρων και Σαρωνικού-, Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας).
Στα 600 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Δ’ Ζώνη (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Σάμου, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης).
 
Σύντομα  θα ανοίξει το σύστημα για τις αιτήσεις απο τους δικαιούχους για το επίδομα θέρμανσης ώστε να λάβουν και την προκαταβολή του επιδόματος. Οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης όπως και πέρσι θα γίνουν στο gsis.gr
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια