Back to top
Τετάρτη, 5 Μαΐου, 2010 στις 9:22πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΔΚΑ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ:

O Αθανάσιος Καβουρίνος είπε ότι έχει ενστάσεις για την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών να είναι η Βυτίνα έδρα του Δήμου Μαινάλου και μίλησε για αδικία. Θεώρησε ότι έδρα πρέπει να οριστεί στο Λεβίδι, εξηγώντας ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να προσβάλει τους δημότες Βυτίνας και τον Δήμαρχο της περιοχής. Παρέθεσε κάποια στοιχεία για την έκταση, τον πληθυσμό, ότι το Λεβίδι είναι πάνω σε κεντρικούς συγκοινωνιακούς άξονες, έχει δέκα ιδιόκτητα δημοτικά κτήρια, εκ των οποίων τα έξι είναι διαθέσιμα, δέκα ιδιόκτητα δημοτικά οικόπεδα, εκ των οποίων εννέα είναι διαθέσιμα, υπάρχει οργανωμένο δημαρχείο, υπάρχει ταμειακή υπηρεσία, νομική που καλύπτει χωριά δήμου Κλείτορος και Μαντινείας, αστυνομικό τμήμα που καλύπτει χωριά των δήμων Μαντινείας και Βυτίνας, ότι υπάρχει πρακτορείο ΕΛΤΑ που καλύπτει και χωριά του δήμου Βυτίνας, υπάρχει συμβολαιογραφείο που υπάγονται και τα χωριά των δήμων Κλείτορος και Μαντινείας, υπάρχει υποθηκοφυλακείο που καλύπτει και τον δήμο Μαντινείας, υπάρχει υπό δημοπράτηση κέντρο υγείας που υπάγονται και οι δήμοι Μαντινείας, Βυτίνας και Κλείτορος, υπάρχουν 250 μαθητές μόνο στο Λεβιδί που είναι και από χωριά όμορων δήμων και είναι εξεταστικό κέντρο πανελληνίων εξετάσεων και εξυπηρετεί τις λυκειακές τάξεις Δημητσάνας, Λαγκαδίων και Βυτίνας.
Κατά τα άλλα, δήλωσε σε γενικές γραμμές σύμφωνος με το χωροταξικό που προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικών για την Αρκαδία.

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΤΙΝΑΣ:

 Ο Γιάννης Σακελλαρίου είπε ότι μπορεί να πλεονεκτεί το Λεβίδι στους μαθητές του γυμνασίου, αλλά ότι στη Βυτίνα θα μπορούσαν να επικαλεστούν ότι έχουν μεγαλύτερες προσωπικότητες ιστορικές, αν και αμέσως μετά είπε ότι «δεν είναι εδώ μία διαδικασία πλειοδοσίας». «Δεν μιλάμε για αριθμούς αλλά για ποιότητα ζωής» ανέφερε ο Δήμαρχος Βυτίνας και τόνισε ότι αποδείχθηκε ότι η Πολιτεία εξυπηρετεί κάποιες σκοπιμότητες, ενώ είπε ότι πρόκειται για συμβιβαστικές προτάσεις. Θεωρεί ότι στη Γορτυνία το Υπουργείο Εσωτερικών προτείνει 2,5 δήμους και ότι κολλάει τους δήμους Κλείτορος και Βυτίνας μαζί με δύο δήμους της Μαντινείας κι αυτό δεν είναι σωστό. Ζήτησε ισχυρούς δήμους σε επίπεδο επαρχίας.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΟΣ:

Ο Βασίλης Κουρσαράκος τόνισε ότι αν γίνει κατακερματισμός της Γορτυνίας, καλώς έγινε. «Αν όμως είναι να υπάρχει ένταση, τότε είναι προτιμότερο να γίνει ένας Δήμος στη Γορτυνία» προσέθεσε.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΛΑΝΘΟΥ:

 Ο Κώστας Ψυχάρης για την ορεινότητα είπε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί και ένας δήμος στον Πάρνωνα. Για τα οικονομικά, είπε ότι πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την Πολιτεία και να μην παραμένει θολό το τοπίο.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ:

Ο Γιώργος Τσαγγούρης δήλωσε έκπληκτος με την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών, λέγοντας ότι χωροταξικά δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες ώστε οι νέοι δήμοι να έχουν δυναμική να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα. Δεν δέχθηκε πως υπήρξαν κομματικές παρεμβάσεις, είπε όμως : «Έχουν γίνει παρεμβάσεις άλλου τύπου, συναλλαγές και συνδιαλλαγές. Γιατί δεν μπορείς να λες ορεινό όγκο εκεί και να φτιάχνεις δήμο Μαινάλου με ορεινό όγκο το Μαίναλο αλλά ορεινός όγκος υπάρχει και ο Πάρνωνας. Γιατί δεν στήνουμε κι εκεί ένα νέο δήμο ορεινό, πραγματικό ορεινό;. Η Γορτυνία άντε δύο να πάει ,τρεις προκαλεί…»
Τέλος, η δική του πρόταση περιελάμβανε έναν Δήμος Μαντινείας με έδρα την Τρίπολη (μαζί με Λεβίδι και Φαλάνθου), έναν Δήμο Μεγαλόπολης (Μεγαλόπολη, Γόρτυνος, Φαλαισίας), Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (με τις ορεινές περιοχές της Κυνουρίας), Δήμο Λεωνιδίου (παραλιακός) και δύο δήμους στη Γορτυνία με προϋπόθεση η παραλαδώνια περιοχή να πάει προς τα Τρόπαια.

 πηγή: www.arcadiaportal.gr




Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια