Back to top
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2015 στις 2:32μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
Ανοιχτή επιστολή του υποψήφιου βουλευτή Αρκαδίας με “Το Ποτάμι” Αθανάσιου Ι. Καβουρίνου
THANASHS POTAMI
 
Σε μήνυμά του ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με Το Ποτάμι, Αθανάσιος Καβουρίνος, τονίζει:
 
“Συμπατριώτες μου Αρκάδες,
έχω διανύσει 20 ημέρες του δύσκολου αυτού προεκλογικού αγώνα. Προσπάθησα τις προηγούμενες ημέρες να επικοινωνήσω μαζί σας με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτω εγώ και ο χώρος που εκπροσωπώ. Δεν περίμενα τώρα να σας γνωρίσω, τώρα να μάθω τα προβληματά σας, τώρα να μου δείξουν κατά που πέφτει η Χωτούσα και η Δόξα. Εδώ ανδρώθηκα μέσα απο την προσφορά, τη διαχείριση της καθημερινότητας καθώς και την επίλυση ζωτικών προβλημάτων των συμπολιτών μου. Σε εσάς έδωσα εξετάσεις και μπορώ σήμερα να σας κοιτάζω στα μάτια με βλέμα καθαρό. Γιατί δε σας πρόδωσα, γιατί δε πλούτησα στις πλάτες των συμπολιτών μου.
 
Έτσι και τώρα είναι επιλογή μου να είμαι με το «Ποτάμι». Αυτοί που τόσα χρόνια κυβέρνησαν και οδήγησαν τη χώρα μου στο σημερινό σημείο δεν μπορούν να μας σώσουν τώρα. Ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκληση του κ. Σταύρου Θεοδωράκη να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας, προκειμένου να υπηρετήσω με εντιμότητα και τιμιότητα τους συμπολίτες μου Αρκάδες, όπως έπραξα και επί δώδεκα έτη ως Δήμαρχος Λεβιδίου.
Γιατί τώρα ρε Θανάση με ρωτήσατε πολλοί. Αν όχι τώρα πότε? Δεν έχουμε τη πολυτέλεια να παρακολουθούμε τους φαύλους να καθορίζουν το μέλλον μας. Οφείλουμε σε κάθε χώρο εμείς οι ίδιοι να αναλάβουμε τις τύχες μας. Αυτό ακριβώς βρήκα στο Ποτάμι. Αποτέλεσε για εμένα και πολλούς άλλους συνοδοιπόρους μου το χώρο που στέγασε κάθε δημιουγικό πολίτη. Ένα σύγχρονο πολιτικό σχηματισμό με πολίτες απο όλη την κοινωνία, χωρίς γραμμές, χωρίς μηχανισμούς, μηχανοραφίες και εμμονή στον κυβερνητισμό. Μια δύναμη της λογικής που τόσο μας λείπει αυτή τη περίοδο.
Το «Ποτάμι» είναι ένας νέος πολιτικός φορέας απαλλαγμένος από τα βαρίδια της παθογένειας των παλαιοκομματικών νοοτροπιών και αντιλήψεων που οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή οικονομική – κοινωνική και πολιτική κρίση.Το «Ποτάμι» έρχεται να φέρει ανατροπή στα κατεστημένα των κομμάτων, έτσι όπως λειτούργησαν μέχρι σήμερα. Θέλει να κτίσουμε, χωρίς να γκρεμίσουμε.

Ο λαϊκισμός και η μισαλοδοξία έχουν σαρώσει το πολιτικό σύστημα, δηλητηριάζοντας εμάς τους ίδιους τους πολίτες. Χάσαμε την αίσθηση της κοινή λογικής, του κοινού νου. Γιγαντώθηκαν δημοσκοπικά, λαικίζοντας ανερυθρίαστα και επενδύοντας στο θυμό μας, σκίζοντας τα μνημόνια πότε στη Συγγρού και πότε στη Κουμουνδούρου. Μας χώρισαν 10.000.000 ανθρώπους σε αριστερούς και δεξιούς λες και είναι ντροπή να συνενοηθούμε στα βασικά. Και όμως οι ίδιοι οι πολίτες έκαναν την υπερβασή τους μιας υπέρβαση που δεν άντεξε να ακολουθήσει το πολιτικό σύστημα. Κάποιους του ξενίζει που το Ποτάμι μιλά για συνεργασία και συνενόηση. Ποντάρουν στο σύνδρομο της κασετίνας των μαθητικών μας χρόνων, και στη δική μας διχόνοια έστησαν τις προσωπικές τους καριέρες. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε τη φρενίτιδα των όψιμων μονομάχων του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

Το Ποτάμι αποτελεί την αντεπίθεση της λογικής. Επίδιωξη μας είναι να επαναφέρουμε την λογική στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής. Έγκαιρα καταθέσαμε 99 προτάσεις- θέσεις για τη διακυβέρνηση του τόπου. Πρέπει υποχρεωτικά να αποδοθούν ευθύνες σ’ όσους ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας. Άμεση ανασυγκρότηση και αναδιανομή του πλούτου, έτσι ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της «λεηλασίας των κάδων», διεκδικώντας περίοδο χάριτος, με επιμήκυνση του χρέους και μείωση των επιτοκίων. Οφείλουμε τα χρήματα να δίνονται στις παραγωγικές τάξεις για να επανεκκινήσουμε την οικονομία μας.

Το «Ποτάμι» πρέπει να είναι τρίτη πολιτική δύναμη για να δοθεί ένα βροντερό μήνυμα στα κόμματα εξουσίας ότι οφείλουν να προστατεύσουν την πατρίδα μας και όχι τα κομματικά τους πολιτικά συμφέροντα. Το «Ποτάμι» δεν είναι κόμμα μπαλαντέρ που διψάει για εξουσία, όπου στη συνέχεια θα απαιτήσει θέσεις και καρέκλες εξουσίας.

“Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων έλεγε ο Γκράμσι, ας μην τα αφήσουμε όμως να μας εκπροσωπήσουν”. Όχι εδώ, όχι στο τόπο του Λαμπράκη και του Παπαναστασίου. Απευθύνομαι σε εσάς και ζητώ να στηρίξετε τη μόνη δύναμη που θα φέρει σε δύσκολη θέση τους αυριανούς κυβερνώντες. Την μόνη δύναμη που θα εγγυηθεί την ομαλότητα στον τόπο μας. Δεν σας κομίζουμε τα εύκολα ΟΧΙ αλλά τα αναγκαία ΝΑΙ.

Δεν θα δείτε το Ποτάμι με ακριβές καταχωρήσεις σε τηλεοράσεις, σε εφημερίδες, και σε portal όπως τα υπερχρεωμένα κόμματα εξουσίας. Και δεν θα το δείτε γιατί δεν έχει ούτε τους πόρους να το πράξει, ούτε το στηρίζουν τα συμφέροντα που μας κατηγορούν. Και δεν το θέλουμε ούτε να είμαστε χρεωμένοι ούτε υποχείρια συμφερόντων. Για το λόγο αυτό η επαφή μαζί σας γίνετε στους δρόμους, εκεί γνωριστήκαμε εκεί θα ανταμώνουμε.

Φίλοι μου,
Την ώρα της κάλπης ο νεοδικομματισμός επιθυμεί να προσέλθετε την Κυριακή με το συναίσθημα του φόβου και του μίσους. Εμείς ζητάμε να προσέλθετε με καθαρή σκέψη. Και ζητάμε μια ψήφο για την οποία θα είστε περήφανοι, για την οποία δε θα μετανιώσετε στις 26 Ιανουαρίου. Γιατί τόσο θα διαρκέσει το όνειρο της ελπίδας και ο εφιάλτης της τρομολαγνείας, τόσο θα κρατήσουν τα ψευτοδιλήμματα τους. Το Ποτάμι αποτελεί εγγύηση για αλλαγές, μια επιλογή σταθερότητας. Να γίνουμε οι ίδιοι φορείς νέων νοοτροπιών στους χώρους δουλειά, στους αγώνες και στο ίδιο μας το σπίτι. Πιστεύουμε στην «Εθνική Ελλάδος». Οι ικανότεροι και οι καταλληλότεροι να υπηρετήσουν από θέση ευθύνης τη χώρα μας. Χρειάζεται ευρύτατη πολιτική συναίνεση για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ.

* * * * * * *  
Αφιέρωση του Βασίλη Μεγρέμη, για τον Θανάση!!!
 
ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΑΜΙ
ΥΠΟΨΗΦΙΕ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ,
ΔΕΝ ΜΕ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ
ΑΛΛΑ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ!!
**
ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
ΟΠΩΣ ΟΛΗ Η ΒΛΑΧΕΡΝΑ,
ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΗΤΗΣ
ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!!
**
ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,
ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΔΙΝΩ
ΣΤΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΟΥΡΙΝΟ!!
**
ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ,
ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΨΑΝ ΙΟΥΛΙΟ
ΦΩΝΑΞΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!!
**
ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΟΥ
ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΝΑ ΔΩΣΗΣ,
ΕΜΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ
ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ!!
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια