Back to top
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2015 στις 10:32πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΜΑΓΟΥΛΑ” ΤΗΣ Δ.Ε. ΛΕΒΙΔΙΟΥ!!!

Αναρτήθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια η απόφαση του δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή να ορίσει ως χώρο προσωρινής απόθεσης και μελλοντικής μεταφόρτωσης των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ), που συλλέγονται από τα απορριμματοφόρα και τα φορτηγά οχήματα του Δήμου Τρίπολης το Λεβίδι. Σημειωτέον ότι τα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης θα μεταφέρονται στο Λεβίδι έως τις 15 Απριλίου 2015.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε επειδή, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται δεν υπάρχει αδειοδοτημένος Σταθμός Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Δήμου Τρίπολης αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εξαιτίας της καθυστέρησης έναρξης υλοποίησης του εγκεκριμένου ΠΕΣΔΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η χωματερή αυτή έχει πάψει να λειτουργεί, καθώς έχει αποφασιστεί, μεταξύ άλλων, η παύση της λειτουργίας του ΧΑΔΑ στη θέση «Μαγούλα» της Δ.Ε. Λεβιδίου του δήμου μας από 6-4-2011, με σκοπό την αποκατάστασή του μετά από τη σύνταξη των σχετικών περιβαλλοντικών μελετών. Αλλά είναι γεγονός ότι, παρά τα ανωτέρω, έως σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί η εν λόγω αποκατάσταση και ο ΧΑΔΑ δεν έχει πάψει να λειτουργεί.

LEBIDI APOFASH SKOYPIDIA

Η απόφαση του κ. Παυλή αναφέρει: «Για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση: Ορίζουμε ως χώρο προσωρινής απόθεσης και μελλοντικής μεταφόρτωσης των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ), που συλλέγονται από τα απορριμματοφόρα και τα φορτηγά οχήματα του Δήμου Τρίπολης και από τις συμβεβλημένες με τον Δήμο Τρίπολης επιχειρήσεις αποκομιδής αστικών στερεών αποβλήτων (Α.Σ.Α.), το δημοτικό χώρο που βρίσκεται στη θέση Μαγούλα, έκτασης 14.952,94 τ.μ., εκτός σχεδίου της Τοπικής Κοινότητας Λεβιδίου, σε απόσταση 2.600 μέτρων από αυτήν, χώρο ο οποίος λειτουργούσε ως ΧΑΔΑ μέχρι και σήμερα, για χρονικό διάστημα έως την ισχύ της έκτακτης ανάγκης. Ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση της τήρησης των όρων προστασίας του χώρου από πυρκαγιές κτλ. και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων στον χώρο όπου θα λειτουργήσει η ενδιάμεση ολοκληρωμένη προσωρινή διαχείρισή τους, μόλις εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στη θέση Μεγαβούνι, εκτός σχεδίου της Τ.Κ. Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης.

πηγή: www.arcadiaportal.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια