Back to top
Κυριακή, 8 Μαρτίου, 2015 στις 3:28μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Eπιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Τρίπολη, για τους 10 Έλληνες πατριώτες οι οποίοι εκτελέστηκαν απ’ τους Γερμανούς ναζί

Σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Τρίπολη για τους δέκα (10) Έλληνες πατριώτες οι οποίοι εκτελέστηκαν απ’ τους Γερμανούς ναζί. Ο κ. Γεώργιος Πραχαλιάς, τακτικό μέλος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών, μίλησε για τα γεγονότα και την βαρβαρότητα της εποχής εκείνης. Κατόπιν τελέσθηκε τρισάγιο στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου, έγινε κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο των νεκρών: Δεληγιάννη Στεφάνου, Εξαρχέα Αντώνη, Ζυγούρη Γεώργιου, Μαυροειδή Φώτη, Μαρού Κώστα, Πανούση Γιάννη, Σούμπλη Θανάση, Σταυρόπουλο Νικήτα, Τσεμπέρη Κώστα και Φωκά Μαρίνου.

Παραβρέθησαν ο βουλευτής Αρκαδίας εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, μέλη αντιστασιακών οργανώσεων και αρκετός κόσμος.

Παραβρέθηκε επίσης και αντιπροσωπεία από την Βλαχέρνα, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Παπαχρόνη (συγγενής θύματος) που ύψωσε και την σημαία του χωριού μας, απονέμοντας φόρο τιμής στα θύματα των Γερμανών ναζί.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

TRIPOLH EORTH KREMASMENON 20154

foto: www.arcadiaportal.gr

 

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια