Back to top
Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2015 στις 7:51πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Σε λειτουργία από χθες βράδυ η ηλεκτρονική εφαρμογή της ΓΓΠΣ, για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2014. Οι φορολογούμενοι μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα με τους κωδικούς τους και να υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση.

Σημειώνουμε πως για την συμπλήρωση των εντύπων, φέτος χρειάζεται κατά την εισαγωγή υποχρεωτικά ο ΑΜΚΑ του υπόχρεου της δήλωσης και ο ΑΜΚΑ της συζύγου. Επίσης φέτος υπάρχουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία για τις τοκοχρεολυτικές δόσεις δανείων, που ο κάθε φορολογούμενος έχει καταβάλλει στις τράπεζες. Ακόμη το έντυπο Ε2 (για όσους εισπράτουν ενοίκια) είναι προσυμπληρωμένο με τα περσινά στοιχεία ενοικιαστών και ενοικίων και μπορεί βέβαια να τροποποιηθεί. Οι μισθοί, οι συντάξεις, τα αυτοκίνητα, οι τόκοι καταθέσεων εσωτερικού είναι προσυμπληρωμένα όπως πέρσι. Από φέτος θα δηλώνονται και οι τόκοι από τράπεζες του εξωτερικού. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στην δήλωση αγροτικών εισοδημάτων, τόσο για τους κατ΄επάγγελμα αγρότες, όσο και για τους αγρότες ειδικού καθεστώτος.

Λειτουργεί επίσης η εφαρμογή υποβολής αιτήσεων (Έντυπο Α21) για την χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων. Η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες) δεν είναι ακόμα διαθέσιμη.

 taxisnet

Οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους ενάμιση μήνα έως και το τέλος Ιουνίου 2015, που λήγει η προθεσμία να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να δοθεί παράταση καθώς άργησε σημαντικά η έναρξη της περιόδου υποβολής, αφού κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια