Back to top
Παρασκευή, 22 Μαΐου, 2015 στις 11:13μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.
Πιο εύκολες οι εξετάσεις, για το πιστοποιητικό χρήσης γεωργικών φαρμάκων από τους αγρότες.

Στα πλαίσια εναρμόνισης της εθνικής νομοθεσίας με την Κοινοτική και κατ’ εφαρμογή της Οδηγίας 128/2009 ψηφίστηκε ο νόμος 4036/12, ο οποίος προβλέπει την θέσπιση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων. Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ 8197/90920 προβλέπεται ότι από την 26-11-2015 η χορήγηση γεωργικών φαρμάκων μπορεί να γίνεται μόνο σε όσους αγρότες – επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων είναι κάτοχοι πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Για τη λήψη του παραπάνω πιστοποιητικού είναι υποχρεωτική η επιτυχής συμμετοχή των αγροτών σε σχετικές εξετάσεις σε μια ύλη 221 ερωτήσεων ενώ στην παραπάνω ΚΥΑ προβλέπεται και η δημιουργία ενός συστήματος κατάρτισης για το οποίο είναι προαιρετική η συμμετοχή των αγροτών. Η κατάρτιση και η διαδικασία των εξετάσεων μπορεί να γίνεται από Δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

ELGA DHMHTRA

Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης προχωρά στη μείωση των ερωτήσεων κατά 30%, που καλούνται να απαντήσουν όσοι αγρότες θέλουν να πάρουν πιστοποιητικό χρήσης γεωργικών φαρμάκων, με τροποποιητική απόφαση. Στα πλαίσια της απλοποίησης και της μείωσης του κόστους για το πιστοποιητικό, που θα πρέπει να το έχουν όλοι οι αγρότες μέχρι το Νοέμβριο, ο αναπληρωτής υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, επανέλαβε ότι η εξέταση και η εκπαίδευση θα είναι δωρεάν για όσους παρακολουθήσουν τα σεμινάρια από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, ενώ θα πρέπει να πληρώσουν ένα παράβολο των 25 ευρώ (αυτή η τιμή  του παραβόλου ισχύει έως 31-8-2015, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 3501/41173/14-4-2015). Επίσης, οι εξεταζόμενοι θα μπορούν να πάρουν να πάρουν το πιστοποιητικό αφού απαντήσουν σωστά σε 20 από τις 40 ερωτήσεις.

Σχετικές εφαρμογές:

ppp-usercert.minagric.gr/

www.elgo.gr/main.html

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια