Back to top
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2015 στις 8:57πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Προκήρυξη διαγωνισμού “Copernicus Masters 2015”

Η «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.», αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η έγκαιρη και ακριβής χαρτογραφική πληροφορία στις καθημερινές δραστηριότητες των ανθρώπων, συμμετέχει, με την υποστήριξη της Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του ΣΕΚΕΕ και της Ατλαντίς Α.Ε., στη διοργάνωση ενός διεθνούς εμβέλειας διαγωνισμού με τίτλο: Copernicus Masters 2015 αθλοθετώντας την πρόκληση: «Απεικόνιση χωρο-χρονικών δεδομένων».

Προσκαλεί δε, όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της γεω-πληροφορικής ή σε συναφείς τομείς, να υποβάλουν προτάσεις με πρωτοποριακές ιδέες, πρωτότυπα συστήματα ή καινοτόμες εφαρμογές που αποσκοπούν στην αποτελεσματική διαχείριση και απεικόνιση τρισδιάστατων χωρο-χρονικών δεδομένων σε συσκευές πληροφορικής.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε ιδέες, συστήματα και εφαρμογές που λειτουργούν σε κινητές συσκευές (π.χ. smartphones) και εστιάζουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων σε μία ή περισσότερες από τις κύριες θεματικές περιοχές του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Προγράμματος «Κοπέρνικος» (π.χ. παρακολούθηση της ξηράς, της θάλασσας, της ατμόσφαιρας, της κλιματικής αλλαγής κλπ).

Η καλύτερη πρόταση θα βραβευθεί σε ειδική τελετή που θα γίνει το Φθινόπωρο και ο νικητής θα λάβει το χρηματικό έπαθλο των 5.000 Ευρώ. Επίσης, θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του στην τελετή απονομής, θα παρασχεθεί καθοδήγηση για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας του και δείγμα χωρικών δεδομένων από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Τέλος, η υποψηφιότητά του θα υποστηριχθεί στον τελικό γύρο του διαγωνισμού Copernicus Masters 2015 και υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξης της ιδέας του σε ειδική «θερμοκοιτίδα» για νεοφυείς εταιρείες.

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα: www.copernicus-masters.com/index.php?kat=challenges.html&anzeige=ncma.html Προθεσμία για την υποβολή προτάσεων: 13 Ιουλίου 2015. Πληροφορίες: Παναγιώτης Λολώνης, τηλ.210.6505636

KTHMATOLOGIO2

Ιστοσελίδες: www.copernicus-masters.com

Σημείωση: Η συγκεκριμένη δραστηριότητα συγχρηματοδοτείται από τη Γ.Δ. Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της ΕΕ στο πλαίσιο του έργου «Μεγάλης Κλίμακας Φορείς Επίδειξης στην Αθήνα (LDA)» και υποστηρίζεται από την ΕΔΕΤ, το ΕΑΑ, τον ΣΕΚΕΕ, και την Ατλαντίς Α.Ε. Η αποκλειστική ευθύνη της περιλαμβανόμενης πληροφορίας ανήκει στην ΕΚXA A.E. Η ΕΕ, καθώς και οι υποστηρίζοντες φορείς, δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο και την ενδεχόμενη χρήση της περιλαμβανόμενης πληροφορίας.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια