Back to top
Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2015 στις 6:26μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ

Μερικά από τα πιο συγκλονιστικά και άσχημα καταστροφικά φαινόμενα είναι αυτά που έρχονται από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές οι οποίες αβίαστα κατασπαράζουν το φυσικό μας πλούτο, τα δάση και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Εμείς ως νέα δημοτική αρχή, θέλουμε να καταβάλουμε προσπάθεια μαζί με όλους τους πολίτες, με όλους τους φορείς και με όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και να γίνουμε ασπίδα προστασίας, ρίχνοντας το βάρος στη «πρόληψη». Για να γίνει πιο κατανοητό, ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται όταν οι πολίτες δεν έχουν δράσει σχετικά με την πρόληψη. Όταν υπάρχουν οικόπεδα, κήποι, αυλές γεμάτες με ξερά χόρτα ή κλαδιά, εντός των οικισμών, τότε τίθεται ο ίδιος ο οικισμός σε άμεση έκθεση στη φωτιά. Εκείνη τη στιγμή, η όποια επέμβαση της Πυροσβεστικής θα είναι πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική όταν υπάρχει η πρόληψη. Όταν ένα σπίτι είναι περικυκλωμένο από ξερά χόρτα και διάφορα εύφλεκτα υλικά, τότε ίσως η ζημιά να είναι αναπόφευκτη.
Ο δήμος Τρίπολης και ιδιαίτερα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ξεκινά φέτος από νωρίς μία προσπάθεια ενημέρωσης, επαγρύπνησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών του δήμου.
Γι΄ αυτό το λόγο ζητούμε απ΄ όλους τους συνδημότες μας, να πιστέψουμε και να δράσουμε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να γίνουμε φύλακες άγγελοι. Ζητούμε κατ΄ αρχήν να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια απ΄ όλους ώστε να καθαρίσουμε τα οικόπεδά μας, τους κήπους μας, τις αυλές μας, είτε αυτά βρίσκονται στα χωριά μας είτε μέσα στην πόλη. Ακόμα και κτήματα με δέντρα ή αμπέλια θα πρέπει να είναι καλλιεργημένα και καθαρά. Ο καθαρισμός να γίνει κατά τη λήξη της άνοιξης και η συντήρηση τους κατά τη καλοκαιρινή περίοδο.
Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε εφαρμογή του κανονισμού, που επιβάλει κυρώσεις και πρόστιμα, για τους μη τηρούντες, στόχος μας είναι το αποτέλεσμα να προκύπτει από εθελοντισμό και βούληση.

Δήμος Τρίπολης – Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

DSCF3110

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια