Back to top
Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2015 στις 4:27μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για Καταγραφή Παραδοσιακών Τραγουδιών της Βλαχέρνας

Ο Σύλλογος των Απανταχού Βλαχερναίων, στο πλαίσιο των σκοπών του για τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας, προτίθεται να διοργανώσει προσεχώς μία εκδήλωση στη Βλαχέρνα για την καταγραφή τοπικών παραδοσιακών τραγουδιών.

Για το λόγο αυτό θα ήθελε να προσκαλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους συμπατριώτες μας, και ιδίως όσους είναι φορείς της γνήσιας λαϊκής προφορικής μας παράδοσης, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να συμβάλλουν ενεργά στην εν λόγω πρωτοβουλία. Επίσης, θα ήθελε να προσκαλέσει και όσους μπορούν να υποδείξουν άτομα που είναι φορείς της λαϊκής μας μουσικής παράδοσης, να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο προκειμένου να επιδιωχθεί η συμμετοχή τους στην εν λόγω εκδήλωση.

Η καταγραφή πρόκειται να γίνει οργανωμένα και συστηματικά, με ηχογράφηση και ενδεχομένως, βιντεοσκόπηση, προκειμένου να αποτυπωθεί το σχετικό υλικό με τον πλέον αυθεντικό και εμπεριστατωμένο τρόπο. Ο συντονισμός των ενεργειών έχει ανατεθεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου στον έμπειρο γι’ αυτά τα θέματα συμπατριώτη μας κ. Αθανάσιο Γ. Κουτσούγερα, ο οποίος, σε σχετική πρόσκληση, ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Συλλόγου.

Στον «Αρμαγεδδώνα» του παγκόσμιου πολιτιστικού κατακλυσμού που μας πλημυρίζει, ισοπεδώνοντας αδιακρίτως κάθε τοπική ιδιαιτερότητα, όλοι μας έχομε καθήκον και υποχρέωση να συμβάλλουμε στην εν λόγω πρωτοβουλία προκειμένου το πολύτιμο παραδοσιακό υλικό του τόπου μας να διασωθεί και να μην εξαφανιστεί για πάντα από προσώπου γης.

paradosiakos-xoros

Επικοινωνία:

• Ηλίας Σωτ. Τσαρουχάς, Πρόεδρος, τηλ. 6983-521983, (210)-8026059
• Παρασκευή (Βιβή) Βερβαινιώτη, Γενική Γραμματέας, 6970-149336, (210) 5730667
• Μαρία Δ. Λολώνη, Μέλος Πολιτιστικής & Μορφωτικής Επιτροπής, τηλ. (210) 7294048
• Κων/νος Τσέκος, Μέλος Πολιτιστικής & Μορφωτικής Επιτροπής, τηλ. 6983-463933
• Αθανάσιος Γ. Κουτσούγερας, τηλ. 6936-986701

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια