Back to top
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2015 στις 3:14μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | dimmeg
Παρουσιάση πορτρέτων του Θ. Κολοκοτρώνη στη Τρίπολη

Ύστερα από πρωτοβουλία  της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής και ενόψει της επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς στις 23 Σεπτεμβρίου 2015, έξη γνωστοί Αρκάδες ζωγράφοι δέχτηκαν να ζωγραφίσουν το πορτρέτο του Αρκάδα στρατηλάτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, προκειμένου να  τα δωρίσουν στον Δήμο για να τοποθετηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Τρίπολης, τιμώντας με αυτό το τρόπο τη σπουδαία Αρκαδική  μορφή της νεώτερης ιστορίας μας.

Οι ζωγράφοι  είναι  οι: Άγγελος Αντωνόπουλος, Απόστολος Γιαγιάννος (2 πίνακες), Κωνσταντίνα Παπαδημητροπούλου, Μαριλύ Ξαγά, Γεώργιος Ρόρρης και Νίκος Τσαρουχάς.

KOLOKOTRONHS

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τριπολιτών κ. Φώτης Τούντας θα παραδώσει στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παυλή τα πορτρέτα των καλλιτεχνών. Η παράδοση των πινάκων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015,  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης και ώρα 7.30μ.μ. , ενώπιον των Αρχών της Πόλης. Η παρουσίαση των ζωγράφων και των πινάκων  τους  θα γίνει από τον Ιστορικό Τέχνης κ. Νίκο Γρηγοράκη. Η εκδήλωση θα  κλείσει με δημώδη τραγούδια από τη μεγάλη χορωδία «ΤΡΙΠΟΛΗ».

Πληροφορίες :

Δημοσιογραφική Υπηρεσία Ενημέρωσης (Α. Μαλλούχου)

Τηλ.: 210.6823150, 6937.121591

ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΠΟΛΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

πηγή: www.arcadialive.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια