Back to top
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2015 στις 1:43μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | CLOLONIS
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Ο Σύλλογος των Απανταχού Βλαχερναίων, στο πλαίσιο των σκοπών του για τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας, ξεκίνησε την καταγραφή τοπικών παραδοσιακών τραγουδιών.
Με επικεφαλής τον έμπειρο σε τέτοιου είδους θέματα, συμπατριώτη μας κ. Αθανάσιο Γ. Κουτσούγερα στον οποίο έχει αναθέσει το Δ.Σ. του Συλλόγου το συντονισμό των ενεργειών, έγιναν οι πρώτες συναντήσεις με συμπατριώτες μας και το εγχείρημα γίνεται πραγματικότητα. Από μία λίστα 250 περίπου τραγουδιών που τραγουδιόντουσαν στη Βλαχέρνα , επιλέχτηκαν 60 τραγούδια, τα οποία χαρακτηρίστηκαν τα πιο αντιπροσωπευτικά για το χωριό μας. Τα τραγούδια αυτά έχουν δακτυλογραφηθεί και εκτυπωθεί, έτσι ώστε να δοθούν στα άτομα που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση.

DSCF4011
Το επόμενο στάδιο είναι να ξεκινήσουν οι πρόβες, γι αυτό και ο Σύλλογος προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους συμπατριώτες μας, και ιδίως όσους είναι φορείς της γνήσιας λαϊκής προφορικής μας παράδοσης, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να συμβάλλουν ενεργά στην εν λόγω πρωτοβουλία. Επίσης, θα ήθελε να προσκαλέσει και όσους μπορούν να υποδείξουν άτομα που είναι φορείς της λαϊκής μας μουσικής παράδοσης, να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο προκειμένου να επιδιωχθεί η συμμετοχή τους στην εν λόγω εκδήλωση.

DSCF4329
Η καταγραφή πρόκειται να γίνει οργανωμένα και συστηματικά μέσω εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς στη Βλαχέρνα, με ηχογράφηση και ενδεχομένως βιντεοσκόπηση, προκειμένου να αποτυπωθεί το σχετικό υλικό με τον πλέον αυθεντικό και εμπεριστατωμένο τρόπο. Τις ημέρες των γυρισμάτων θα συμμετέχουν μόνο τα άτομα τα οποία θα έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα έχουν συμμετάσχει στις πρόβες.

DSCF4376
Όλοι μας έχουμε καθήκον και υποχρέωση να συμβάλλουμε στην εν λόγω πρωτοβουλία προκειμένου το πολύτιμο παραδοσιακό υλικό του τόπου μας να διασωθεί και να μην εξαφανιστεί για πάντα από προσώπου γης.
Για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους.

Επικοινωνία:
Ηλίας Σωτ. Τσαρουχάς, Πρόεδρος: τηλ. 6983-521983, (210)-8026059
Παρασκευή (Βιβή) Βερβαινιώτη, Γενική Γραμματέας: τηλ. 6970-149336, (210) 5730667
Μαρία Δ. Λολώνη, Μέλος Πολιτιστικής & Μορφωτικής Επιτροπής: τηλ. (210) 7294048
Κων/νος Τσέκος, Μέλος Πολιτιστικής & Μορφωτικής Επιτροπής: τηλ. 6983-463933
Αθανάσιος Γ. Κουτσούγερας: τηλ. 6936-986701

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια