Back to top
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου, 2015 στις 8:10μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | dimmeg
Κυριακάτικη τοπική αγορά θα λειτουργήσει στο Λεβίδι

Με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενέκρινε τη σκοπιμότητα λειτουργίας κυριακάτικης τοπικής αγοράς στην Τ.Κ. Λεβιδίου της Δ.Ε. Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης.

Ο καθορισμός της εν λόγω αγοράς θα γίνει με νεότερη απόφαση για την έκδοση της οποίας απαιτείται η υποβολή απόφασης κανονιστικού περιεχομένου του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου με την οποία, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, θα ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα όπως:

α) τα θέματα που αναφέρονται στην παρ.3 του άρθρου 3 του Ν.4264/2014.
β) τα προϊόντα που θα διατίθενται στην εν λόγω αγορά, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ανάγκες, τις ήδη χορηγηθείσες και ευρισκόμενες σε ισχύ άδειες υπαίθριου εμπορίου, τις ήδη λειτουργούσες λαϊκές αγορές, τη γεωγραφία της περιοχής και την ανάπτυξης του στεγασμένου εμπορίου, με σκοπό την βέλτιστη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.
γ) Οι προϋποθέσεις, τα έγγραφα και τα λοιπά στοιχεία για την έκδοση άδειας συμμετοχής ενδιαφερομένων στην εν λόγω αγορά, οι οποίες δεν πρέπει να συγχέονται με τις επαγγελματικές άδειες υπαίθριου εμπορίου που είναι διακριτές.

Επίσης απαιτείται η υποβολή έγγραφης γνώμης της οικείας Αστυνομικής Αρχής στην οποία να αποφαίνεται μόνον σχετικά με την κυκλοφοριακή επίπτωση από τη λειτουργία της συγκεκριμένης κυριακάτικης αγοράς.

Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται, σε οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, προσφυγή για παράβαση νόμου ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευσή της ή την ανάρτησή της στο διαδίκτυο ή από την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 227 και 238 του Ν.3852/2010.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια