Back to top
Πέμπτη, 31 Μαρτίου, 2016 στις 11:40πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | argy
Συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεβιδίου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Έχοντας ολοκληρώσει μια διαδρομή δυο ετών και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις εκδηλώσεις του, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται και φέτος, μεταφέροντας το μήνυμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε 87 Δημοτικές και Δημόσιες Βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα, και 14 Δήμους της Αττικής. Από την Αρκαδία, θα είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεβιδίου.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεβιδίου με αφορμή τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, που πραγματοποιείται πανελλαδικά από τις 2 έως τις 8 Απριλίου, φιλοξενεί και διοργανώνει δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» για παιδιά.

Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στον τόπο μας ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr). Μια εβδομάδα αφιερωμένη στην ανάγνωση. Κάθε μέρα ένα βιβλίο, μία λέξη-κλειδί, ένα εργαστήρι, μια διαφορετική εμπειρία ανάγνωσης.

Στην βιβλιοθήκη θα αρχίσουν το Σάββατο 2 Απριλίου στις 11:00 με ποίηση και αφορμή την λέξη Συλλογή. Η εκπαιδευτική δράση θα είναι βασισμένη στο βιβλίο του Αλέξη Κυριτσόπουλου “Πηγαινέλα στα Σύννεφα” βασισμένο στην Ποίηση του Γιώργου Σαραντάρη.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια