Back to top
Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2016 στις 9:54πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ. Οι χρεώσεις στα χωριά…

Η εισήγηση της δημοτικής αρχής για το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΤ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Οι νέες τιμές που ισχύουν από 01/01/2016. Θετικά ψήφισαν οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Παυλή και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κάμαρης. Καταψήφισαν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, “παρών” ψήφισαν οι παρατάξεις Τζιούμη και Μαντινειακή Συμπολιτεία.

Αναλυτικά τα όσα προβλέπονται στην απόφαση για το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΤ για τις Δημοτικές ενότητες του Δήμου Τρίπολης:

1) Περιλαμβάνει και τα Πηγαδάκια του Δ. Σκιρίτιδας στο ίδιο τιμολόγιο ύδρευσης Μαυρικίου – Ψηλής Βρύσης – Λιθοβούνια.

2) Το τιμολόγιο άρδευσης για τις Δημοτικές Ενότητες που είχαν τέτοια τιμολόγιο, θα ισχύει το ίδιο με αυτό που ίσχυε σε αυτές κατά της 31/12/2012.

3) Τα τέλη σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο σε “ειδικά κτίρια” θα καθορίζονται όπως παρακάτω:  για τα πρώτα 300 τμ επιφάνειας θα υπολογίζονται με 1,50 ευρώ/τμ και τα πέραν των 300τμ με 2,00 ευρώ/τμ. Με τον όρο “ειδικά κτίρια” εννοούνται τα μη υγειονομικού ενδιαφέροντος, με μεγάλες επιφάνειες σε τετραγωνικά μέτρα, μη υδροβόρα, τα οποία θα κάνουν χρήση μόνο τουαλέτας.

Όσον αφορά στο καθεστώς του ΦΠΑ, η αξία ύδρευσης και άρδευσης υπόκειται στον μειωμένο συντελεστή 13%, ενώ το ειδικό τέλος, η αποχέτευση, τα τέλη σύνδεσης (ύδρευσης και αποχέτευσης), η δαπάνη διακλάδωσης και το πάγιο υπόκεινται στον κανονικό συντελεστή 24%.

4) Η χρέωση των λογαριασμών ύδρευσης για το Β  εξάμηνο του 2015 να γίνει με το ισχύον τιμολόγιο των Δημοτικών ενοτήτων κατά την 31/12/2012.

Η παρούσα απόφαση τροποποίησε και συμπλήρωσε την με αριθμό 29/2016 και 41/2016 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η ισχύς της οποίας αρχίζει μετά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και επομένως η τελική πρόταση για το τιμολόγιο των Δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Τρίπολης για το διάστημα από 01/01/2016 έχεις ως εξής:

πηγή: www.arcadia938.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια