Back to top
Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2016 στις 9:22πμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.
Επιδρομές αγριογούρουνων καταστρέφουν καλλιέργειες στην Κανδήλα!!!

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που υφίστανται στις καλλιέργειές τους οι αγρότες στην Κανδήλα. Όχι από τις πρόσφατες θεομηνίες, αλλά από τα  αγριογούρουνα και τους ασβούς. Ιδίως τα πρώτα πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα και, μη έχοντας φυσικό εχθρό στη φύση, συχνά επιδράμουν στις καλλιέργειες και τις αφανίζουν. Μάλιστα, οι αγρότες στην Κανδήλα έχουν πάνω από είκοσι χρόνια να δουν τόσο εκτεταμένες ζημιές στα χωράφια τους.

Από την άλλη πλευρά, οι ίδιοι βρίσκονται σε απόγωση επειδή δεν μπορούν, εξαιτίας της θηροφυλακής, να φυλάξουν τα χωράφια τους χρησιμοποιώντας τα όπλα τους. Δεν μπορούν καν να τρομάξουν τα ζώα πυροβολώντας, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Υπό αυτές τις συνθήκες, ουσιαστικά οι καλλιεργητές δεν έχουν καμία δυνατότητα άμυνας απέναντι στη λαίλαπα των αγριογούρουνων που λυμαίνονται τα χωράφια τους. Ιδίως η παραγωγή τομάτας και αραβόσιτου έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Arcadia Portal, οι καλλιεργητές θα ζητήσουν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου βοήθεια και παρέμβαση, ούτως ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

πηγή: www.arcadiaportal.gr

 

Σημείωση vlaxerna.gr:

Να σημειώσουμε ότι και σε καλλιέργειες στο κάμπο της Βλαχέρνας, έχουν γίνει εκτεταμένες καταστροφές.

IMAG0528

Φώτο από επιδρομή αγριόχοιρων σε χωράφι με καλαμπόκια.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια