Back to top
Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2016 στις 3:38μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.
Δημιουργία Πνευματικού Κέντρου στη Καμενίτσα, με δωρεά ομογενών της Αμερικής.

Ομογενείς Αρκάδες πραγματοποίησαν μία σημαντική δωρεά έτσι ώστε το δημοτικό σχολείο του χωριού να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο Πνευματικό Κέντρο. Η απόφαση πάρθηκε όταν πήγε ο Θανάσης Τρυφωνόπουλος στην Αμερική, όπου συναντήθηκε με τους δωρητές κι εκεί αποφασίστηκε να διαθέσουν όλο το χρηματικό ποσό για να γίνει το έργο. Η μελέτη έγινε από τον Δήμο ο οποίος έφτιαξε και τις μάντρες του προαύλιου χώρου.
Η Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Καμενίτσας Μαρία Ματθαιοπούλου – Τρυφωνοπούλου είπε ότι τέτοιες κινήσεις σημαίνουν ζωή, δύναμη, αγάπη και χαρακτήρισε μεγάλους ευεργέτες τον Τζίμη Σπυρόπουλο, τον Φώτη Κυριακόπουλο και τον Γιώργο Χαραλαμπόπουλο.
Τη μεγάλη σημασία της δωρεάς εκθείασε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Γιώργος Ρουμελιώτης ο οποίος ήταν «παρών» στην εκδήλωση.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμενιτσιωτών Τρίπολης Παναγιώτης Σιαχάμης ευχαρίστησε τους δωρητές και υπογράμμισε ότι το Πνευματικό Κέντρο είναι το πιο σημαντικό κτίριο για το χωριό, μετά τις εκκλησίες.

KAMENITSA 2016

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος έφυγε το 1969 για την Αμερική και τόνισε ότι το όνειρό του είναι να βοηθά τους συμπατριώτες του, στην Καμενίτσα.
Ο Φώτης Κυριακόπουλος έφυγε το 1963 για τον Καναδά και μετά από περιπέτειες, έγινε μόνιμος κάτοικος Αμερικής. Δηλώνει περήφανος που είναι Έλληνας και που κατάγεται από την Καμενίτσα. όταν φύγε από το Δημοτικό Σχολείο, υπάρχουν 106 μαθητές. Τώρα δεν λειτουργεί δημοτικό σχολείο.
Με αφορμή αυτή τη δωρεά, στο χωριό έγινε μεγάλο γλέντι, με δημοτική μουσική, με χορό και τραγούδι.

Πηγή: www.kalimera-arkadia.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια