Back to top
Τρίτη, 23 Αυγούστου, 2016 στις 8:48πμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΑΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Με μεγάλη συμμετοχή & επιτυχία στο Δάρα, την 13η & 14η Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομαδική εθελοντική αιμοδοσία στον ισόγειο χώρο του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας, με την συνδρομή της Κινητής» Μονάδας Αιμοδοσίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς. Η αιμοδοσία οργανώθηκε για την υποστήριξη της Τράπεζας Αίματος Συνδέσμου Δαραίων «Βασίλης Γ. Κορδοπάτης».

DARA AIMODOSIA

Τιμούμε και ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες του τόπου μας για την πολύτιμη προσφορά τους, οι οποίοι απέδειξαν ότι χαρακτηρίζονται από ιδανικά και αισθήματα και γιατί συμβολίζουν και εκφράζουν τις πανανθρώπινες αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης, της φιλίας και της φιλανθρωπίας προς τον συνάνθρωπο.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Τρίπολης για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας και ειδικότερα τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παυλή, που με επιστολή του χαιρέτισε αυτή την κίνηση αγάπης & κοινωνικής ευαισθησίας.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του αναφέρει: «Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να μεγαλώσει αυτό το μεγαλόπρεπο οικοδόμημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, του οποίου μοναδικό υλικό είναι ο άνθρωπος και απαραίτητα συστατικά η αγάπη, η θέληση και η προσφορά.Είναι σημαντικό να ξεκινούν τέτοιες χειρονομίες καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό από μικρές κοινωνίες, όπως το Δάρα.Το παράδειγμα αυτό, ιδανικό θα ήταν να ακολουθήσουν και άλλες τοπικές κοινωνίες του Δήμου μας. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι συνώνυμη της ανιδιοτέλειας και όλοι οφείλουμε να έχουμε συμμετοχή σε αυτό το υψηλό έργο κοινωνικής & ανθρώπινης αλληλεγγύης, για να φτιάξουμε έτσι μια κοινωνία ηθικά άξια και πραγματικά προοδευτική.Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές & καλή επιτυχία».

Επίσης ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας – Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Παιδείας – Πολιτισμού & Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης κ. Σπυρίδωνα Βρέντα για τις ευχές και την έμπρακτη στήριξη της προσπάθειας μας.

Τον Δήμο Τρίπολης τις ημέρες της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δάρα, εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ενότητας Λεβιδίου κ. Δημήτριος Σωτηρόπουλος, ο οποίος κατά την επίσκεψη του ανέφερε: «Το Δάρα σήμερα δίνει μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης & προόδου. Η συμμετοχή είναι μεγάλη και οι αιμοδότες με τον εθελοντισμό τους δίνουν ζωή. Με την προσφορά τους αποδεικνύουν ότι έχουν αποβάλει τις φοβίες, τον ατομικισμό, την απομόνωση, την απάθεια και την αδιαφορία για τον συνάνθρωπο τους. Αυτό το μοναδικό μεγαλούργημα του εθελοντισμού φτιάχνεται από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να στεριώσει στη συνείδηση του κόσμου. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στην ιατρική ομάδα και στους εθελοντές».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ενότητας Λεβιδίου κ. Δημήτριος Σωτηρόπουλος έδωσε αίμα, ενισχύοντας με τον εθελοντισμό του την Τράπεζα Αίματος Συνδέσμου Δαραίων και το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο της αιμοδοσίας, το οποίο προσφέρει στον άνθρωπο το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία.

Θερμότατα ευχαριστούμε τον γενικό γιατρό, αιματολόγο κ. Κων/νο Αρμύρο και την ομάδα της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς για την άψογη συνεργασία. Η εθελοντική αυτή αιμοδοσία εξελίχθηκε σε μια μοναδική γιορτή για το Δάρα και σ αυτό συνέβαλε εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών και ο εξαιρετικός χαρακτήρας, το ήθος και η αυθεντικότητα του γιατρού μας, κ. Κων/νου Αρμύρου. Μας ενέπνευσε από την πρώτη στιγμή εμπιστοσύνη, ασφάλεια, θάρρος και συνέβαλε να αναδυθούν τα πιο ευγενή συναισθήματα της ψυχής μας.

Για την Επιτροπή Αιμοδοσίας της Τράπεζας Αίματος Συνδέσμου Δαραίων
Αντωνία Κορδοπάτη

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια