Back to top
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, 2016 στις 7:30μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | CLOLONIS
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ

Με επιτυχία έγινε η ηχογράφηση – βιντεοσκόπηση των παραδοσιακών τραγουδιών της Βλαχέρνας, έτσι όπως τα τραγουδούσαν οι παλιότεροι σε εκδηλώσεις (τραπέζια και χαρές) που γινόντουσαν στο χωριό μας. Η προσπάθεια που ξεκίνησε ο Σύλλογος των Απανταχού Βλαχερναίων εδώ και ένα χρόνο, σε συνεργασία με τον Αθανάσιο Κουτσούγερα (επικεφαλής) και συγχωριανούς μας, ολοκληρώθηκε αφήνοντας μας μία κληρονομιά, που θα ακολουθεί για πολλά χρόνια τους Βλαχερναίους,  τους απογόνους τους και όχι μόνο. Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας η πίστη στην προσπάθεια και το πάθος της ομάδας έδωσε το τελικό αποτέλεσμα. Βέβαια είναι σημαντική η συνεισφορά του δήμου Τρίπολης, ο οποίος χρηματοδότησε το εγχείρημα στηρίζοντας την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας (να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. Παπαχρόνη Παναγιώτη και τον πρόεδρο της Τ. Κ. Βλαχέρνας Κολλίντζα Δημήτρη για τις ενέργειές τους και τη στήριξη τους στην προσπάθεια του Συλλόγου). Επελέγησαν τριάντα επτά τραγούδια (37), από μία λίστα 250 περίπου τραγουδιών που τραγουδιόντουσαν στην Βλαχέρνα. Τα γυρίσματα έγιναν στην ταβέρνα «Ο ΜΙΜΗΣ» (τον ευχαριστούμε για την προσφορά της αίθουσας) και οι συγχωριανοί μας που τραγούδησαν είναι οι κάτωθι (με αλφαβητική σειρά): Δρακοπούλου Μ. Αικατερίνη, Δρακοπούλου Β. Αναστασία, Καρούντζος Ι. Γιώργος, Καρούντζου Αθ. Χριστίνα, Κατσούλη Π. Γιαννούλα, Κουτσούγερας Γ. Αθανάσιος, Κουτσούγερας Χρ. Διονύσης, Κουτσούγερας Γ. Μιχάλης, Τσαρουχάς Δ. Βασίλης, Τσαρουχά Αθ. Παναγιώτα, Τσαρουχά Ευάγγ. Σμαρούλα, Τσαρουχάς Η. Σωτήρης, Τσαρουχάς Θ. Σωτήρης και Τσαρουχάς Β. Χρήστος. Στιγμιότυπα από τα γυρίσματα κάλυψε η Αρκαδική Τηλεόραση η οποία θα παρουσιάσει εκτενέστερο ρεπορτάζ σε ειδική εκπομπή. Συγχαρητήρια σε όλους για την αξιόλογη προσπάθεια και ευελπιστούμε να συνεχιστεί στο μέλλον το έργο, έτσι ώστε να καταγραφούν και τα υπόλοιπα τραγούδια.

dscn0607

dscn0605

dscn0603

dscn0604

dscn0581

dscn0579

dscn0582

dscn0577

dscn0569

dscn0601

dscn0612

dscn0616

dscn0574

dscn0586

dscn0583

dscn0619

dscn0620

dscn0621

dscn0591

dscn0593

Σχόλια
  1. Παν. Χαρ. Λολώνης
    12 Οκτωβρίου, 2016

    Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν άμεσα ή έμμεσα στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

    Παν. Χαρ. Λολώνης

  2. Τσαρουχάς Ηλίας του Σωτηρίου
    13 Οκτωβρίου, 2016

    Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συγχωριανούς μου, που συμμετείχαν στην υλοποίηση καταγραφής – ηχογράφησης των τραγουδιών δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, με πίστη στην προσπάθεια προσπερνώντας όλες της δυσκολίες που εμφανίζονταν.
    Εύχομαι με όρεξη και αγάπη αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και στο μέλλον ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια