Back to top
Κυριακή, 1 Ιανουαρίου, 2017 στις 2:10μμ | Κατηγορία: Ιστορικά | Ν.Δ.Κ.
“Παλιές Θύμισες” του χωριού μας !!!

Ποδαρικό ειδήσεων για το νέο έτος σήμερα στο vlaxerna.gr ευχόμαστε σε όλους, όπου γης, αναγνώστες μας, φίλους και συμπατριώτες μας, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, με υγεία και ευτυχία. 

Πρώτη μέρα του νέου έτους, θα ξεκινήσουμε με ένα ιστορικό και σπάνιο βίντεο, που εμφανίζει την Βλαχέρνα και πολλούς συμπατριώτες μας, πριν από εξήντα περίπου έτη (1955-1965). Στο ιστορικό βίντεο, παρουσιάζονται ήθη και έθιμα του χωριού μας, δραστηριότητες, άποψη του χωριού μας και βέβαια βλέπουμε τον πλήθος των κατοίκων της Βλαχέρνας.     

Το vlaxerna.gr συγχαίρει τον κάτοχο του αρχείου Βασίλη Δ. Τσαρουχά (ψάλτη), την Μαρία Κολλίντζα (Αμερική-Κρούσια) και βέβαια τον Κώστα Γ. Κολλιντζογιαννάκη, που ως ειδικός αυτών των θεμάτων έκανε την τελική επεξεργασία. Ο αγαπητός και φίλος Κώστας, τόνισε στο vlaxerna.gr πως θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια βίντεο στους επόμενους μήνες.

Τα βίντεο, αλλά και το φωτογραφικό υλικό που υπάρχει σε πολλούς συμπατριώτες (Βλαχερναίους εσωτερικού και εξωτερικού), θα πρέπει να βγει από τα σεντούκια μας και με μεθοδευμένη επεξεργασία, να αποτελέσει πηγή ιστορίας του χωριού μας.  

Ας το απολαύσουμε…

Σχόλια
  1. Παν. Χαρ, Λολωνης
    3 Ιανουαρίου, 2017

    Πολύ καλό το υλικό.

    Θα πρότεινα μόνο να εξαιρεθεί η σκηνή με το σφάξιμο του γουρουνιού γιατί είναι αποκρουστική (δεν είναι και η πιο ευχάριστη ούτε ενδεδειγμένη για τα σημερινά δεδομένα) ή τουλάχιστον να υπήρχε προειδοποίηση έτσι ώστε άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι σε τέτοιου είδους θέματα να μην σοκάρονται και, βέβαια, να μην τρομοκρατούνται μικρά παιδιά.

    Προσωπικά, λόγω αυτής και μόνο της σκηνής δεν θα έδειχνα το βίντεο σε μικρά παιδιά.

    Παν. Χαρ. Λολώνης

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια