Back to top
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, 2017 στις 12:00πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS
ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ Η ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, αποφάσισε όλα τα σχολεία (παιδικοί σταθμοί, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), που λειτουργούν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου, να παραμείνουν κλειστά, για την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, λόγω της κακοκαιρίας.

∗∗∗

Μηχάνημα (!!!) του δήμου Τρίπολης καθάρισε το απόγευμα (05:οο μ.μ.) τους κεντρικούς δρόμους του χωριού, αλλά η ολισθηρότητα είναι μεγάλη, για τα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους. Αναμένεται να πέσει αλάτι για να λιώσει το παγωμένο χιόνι. Πάντως φαίνεται το χιόνι να είναι παγωμένο και επικίνδυνο για κυκλοφορία το βράδυ…!!!

***

Ώρα 16:17 και εκχιονιστικό στη Βλαχέρνα δεν έχει περάσει!!! Μαθαίνουμε ότι από νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της κοινότητας Βλαχέρνας, επικοινωνεί συνεχώς με την πολιτική προστασία, με το δήμο Τρίπολης, με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, αλλά τίποτα ακόμη!!! Ο δε συγχωριανός μας δημοτικός σύμβουλος, από το πρωί πριν ξημερώσει, έχει αρχίσει τα τηλέφωνα προς όλους τους αρμοδίους (και όχι μόνο για την Βλαχέρνα, αλλά και τα άλλα χωριά…), αλλά ακόμη τουλάχιστον στη Βλαχέρνα δεν είδαμε εκχιονιστικά και αλατιέρες (εκτός αν περάσουν αργά το βράδυ που θα είναι παγωμένα τα πάντα και δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα!!). Αναμένουμε…

∗∗∗

Από το μεσημέρι άρχισε να φυσάει δυνατός δυτικός άνεμος και με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν (κάτω του 0° C) μετατρέπουν το χωριό σε Σιβηρία!!.

∗∗∗

Παρ΄ όλο το κρύο και το χιόνι κάποιοι έχουν πλεονέκτημα και απολαμβάνουν τη ζεστασιά του καλοριφέρ ….. τα συμπεράσματα δικά σας.

∗∗∗

Με ηλιοφάνεια ξεκίνησε η μέρα αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες κυμαίνονται κάτω από τους 0° C. Τα χιόνια κάνουν τους δρόμους του χωριού ολισθηρούς και τα αυτοκίνητα πρέπει να κινούνται με προσοχή και με αλυσίδες.

∗∗∗

Αυτή τη φορά το κύμα κακοκαιρίας χτύπησε και τη Βλαχέρνα. Η ποσότητα του χιονιού που πέφτει αυτή την ώρα στο χωριό μας είναι αρκετή και σε συνδυασμό με τη χαμηλή θερμοκρασία που επικρατεί (-4.0° C), κάνει απαγορευτική την κίνηση στους δρόμους. Η αυριανή μέρα αναμένεται δύσκολη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ΄ όλους τους κατοίκους.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια