Back to top
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2017 στις 6:59μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
O εντεταλμένος σύμβουλος Θεόδωρος Καραλής, αρμόδιος για όλα τα Κοιμητήρια του δήμου Τρίπολης
Εντεταλμένος σύμβουλος ορίστηκε ο Θεόδωρος Καραλής, με απόφαση του Δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή. Πέραν του συνόλου των αρμοδιοτήτων για τον τομέα του αθλητισμού, ο κ. Καραλής, βάσει της απόφασης, θα έχει αρμοδιότητα, με δικαίωμα υπογραφής, για την εποπτεία και τη διαχείριση των κοιμητηρίων του Δήμου (του άρθρου 13 παρ.α2 του Οργανισμού Εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου).
 
Βάσει του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, οι αρμοδιότητες διαχείρισης Κοιμητηρίων είναι:
1) Τηρεί τις διαδικασίες λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και του ειδικότερους κανονισμούς λειτουργίας του Δήμου.
2) Μεριμνά για τη δημιουργία και λειτουργία κέντρων αποτέφρωσης νεκρών, καθώς και για τη χορήγηση άδειας ταφής και αποτέφρωσης νεκρών.
3) Μεριμνά για την τήρηση των διαδικασιών και αρχείων καταγραφής των κάθε είδους πληροφοριακών στοιχείων που σχετίζονται με τη λειτουργία των δημοτικών κοιμητηρίων.
4) Τηρεί τις διαδικασίες και αρχεία που σχετίζονται με τις οικονομικές δοσοληψίες των πολιτών ως προς τη λειτουργία των κοιμητηρίων και συνεργάζεται με τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου για την απόδοση των εισπραττομένων ποσών.
5) Μεριμνά για την καθαριότητα, ευπρέπεια, διακόσμηση των χώρων των κοιμητηρίων καθώς και για τη συντήρηση/κατασκευή των τάφων και των λοιπών τεχνικών υποδομών και πρασίνου των κοιμητηρίων.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον Δήμο Τρίπολης, υπάρχουν κοιμητήρια σε 78 κοινότητες και 12 οικισμούς. Συνολικά, δηλαδή, ο κ. Καραλής θα έχει τη διαχείριση για 90 κοιμητήρια, εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου.
 
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια