Back to top
Κυριακή, 9 Ιουλίου, 2017 στις 11:41μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2017 από τον ΟΓΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις.

Οι αιτήσεις συμμετοχής από αγρότες – δικαιούχους υποβάλλονται στα ΚΕΠ, από τις 7 Ιουλίου έως τις 25 Ιουλίου 2017. Τα αποτελέσματα αναμένονται την 1η Αυγούστου 2017.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ),  οι συνταξιούχοι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι ασφαλισμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης αγροτών ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και τηρούν τους όρους της  και ακόμη τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι, παιδιά). Διευκρινίζεται ότι όλοι πρέπει να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα.

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2017 περιλαμβάνει διακοπές έως έξι (6) ημέρες (δηλαδή, μέχρι πέντε διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/ διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping), τα οποία θα συμβληθούν με τον ΟΓΑ και θα περιληφθούν σε ειδικό κατάλογο που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι από 1/8/2017 έως 8/5/2018 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από το κατάλυμα). Οι δικαιούχοι θα αναδειχθούν έπειτα από κλήρωση, εφ’ όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ www.oga.gr (επιλογή: Κληρωθέντες Δικαιούχοι).

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι για να παραλάβουν το δελτίο κοινωνικού τουρισμού από οποιοδήποτε ΚΕΠ πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα, από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων, από το οποίο ζητείται να τους αποσταλεί επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher) για να μπορούν οι ίδιοι ή μέσω ΚΕΠ να εισέρχονται στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ και να καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης, τουλάχιστον δύο (2) ημέρες πριν την προσέλευσή τους στο κατάλυμα.

Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την παραλαβή των δελτίων από τα ΚΕΠ, στα οποία θα εκτυπώνεται η επωνυμία του τουριστικού καταλύματος που έκανε κράτηση ο δικαιούχος.

Σημείωση: Οι κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού  τουρισμού μπορούν να παραλαμβάνουν το δελτίο τους από 1/8/2017 έως 7/9/2017. Μετά την ημερομηνία αυτή και συγκεκριμένα από 15/9/2017, τυχόν αδιάθετα δελτία και μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 55.000 δικαιούχων, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα έτους 2017 συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν έχουν παραλάβει μέχρι τότε τα δελτία τους.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια