Back to top
Σάββατο, 22 Ιουλίου, 2017 στις 2:11μμ | Κατηγορία: Ιστορικά | J.Arkas
Βιβλίο: “Μη με ξεχάσεις”. Αφηγήσεις για τις μάχες στη Βλαχέρνα και την Αντίσταση κατά των Γερμανών
Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Αλφειός το βιβλίο «Μη με ξεχάσεις» του 93χρονου σήμερα Γιώργη Κάβουρα. Είναι μια μαρτυρία από έναν αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης καταγόμενο από την Μεγαλόπολη.
 
Ο Γιώργης Κάβουρας είναι ο τελευταίος επιζών που έλαβε μέρος και στις δύο μάχες στη Βλαχέρνα τον Ιούλιο του 1944. Κάθε χρόνο έρχεται στην επέτειο και αφού ψάλλει καταθέτει στεφάνι στη μνήμη όλων όσων αγωνίστηκαν. Επίσης, πολλές φορές έχει απευθύνει χαιρετισμό και ομιλία.
 
Στο βιβλίο του αναφέρεται με λεπτομέρειες και στις μάχες στη Βλαχέρνα. Δεν παραλείπει να εκθειάσει την παρουσία των Βλαχερναίων στους αγώνες για ελευθερία της πατρίδας. Επίσης, αναφέρεται στο ήθος τους στην αντιμετώπιση των σωρών των νεκρών Γερμανών μετά τη μάχη στο χωριό μας. Ιδιαίτερα όμως μιλά και για τις γυναίκες της Βλαχέρνας που ενώ είχαν καεί τα σπίτια τους και όλη η περιουσία τους δεν παρέλειπαν να προσφέρουν στον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας πλένοντας τα ρούχα των νεκρών Γερμανών για να τα φορέσουν οι αντάρτες.
 
Ο Γιώργης Κάβουρας θα τιμήσει και φέτος με την παρουσία του την τελετή μνήμης του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας, αύριο το πρωί στο μνημείο της Αντίστασης.
 

Εξώφυλλο

Οπισθόφυλλο

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια