Back to top
Τετάρτη, 30 Αυγούστου, 2017 στις 7:04μμ | Κατηγορία: Ευχές | ΠπΚ
ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ και ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Σήμερα 30 Αυγούστου, εορτή της μνήμης του Αγίου Αλεξάνδρου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του, ο ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. Αλέξανδρος ο από Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου.

Ο Άγιος Αλέξανδρος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, διακρίθηκε, με την ολοκληρωτική αφοσίωση του στο θείο θέλημα, για την έμπρακτη προσφορά του στον άνθρωπο, αφού ήταν εκείνος που περιέθαλπτε τους ταλαιπωρημένους και διωγμένους μάρτυρες κατά τους φοβερούς διωγμούς των Δεκίου, Βαλεριανού και Διοκλιτιανού, ενώ αργότερα διέπρεψε ανάμεσα σε άλλους μεγάλους Πατέρες στην  A’  Οικουμενική Σύνοδο κατά του αρειανισμού.

Αυτού του Αγίου λοιπόν το όνομα φέρει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος ως γνήσιος επίσκοπος στέκεται “επί  σκοπόν” για το καλό του ποιμνίου του, συμβιώνοντας με τον απλό κόσμο ως ένας απ’ αυτούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος είναι από τους επισκόπους εκείνους που σπάνια ”βγαίνουν” εκτός της επισκοπής τους, παρά μόνο όταν τα αρχιερατικά τους καθήκοντα το καλούν.

Οι συντελεστές του vlaxerna.gr εύχονται

Εις πολλά έτη Δέσποτα

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια