Back to top
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, 2017 στις 10:39πμ | Κατηγορία: Τουρισμός | argy
Εγκρίθηκε το αίτημα για «Βελτίωση οδού σύνδεσης Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού με οδικό δίκτυο»
Σε έγκριση αιτήματος του Δήμου Τρίπολης για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση οδού σύνδεσης Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού με οδικό δίκτυο» προχώρησε η Προϊσταμένη της Εφορείας, Αρχαιολόγος, Άννα – Βασιλική Καραπαναγιώτου.
 
 
Η ΑΠΟΦΑΣΗ:
«Εγκρίνουμε από πλευράς των αρμοδιοτήτων μας τη μελέτη για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση οδού σύνδεσης Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού με οδικό δίκτυο», σύμφωνα με την τεχνική έκθεση και τα κατατεθειμένα σχέδια. Η έγκριση της Υπηρεσίας μας χορηγείται με τους εξής όρους:
1. Δεδομένου ότι το τεχνικό έργο θα λάβει χώρα εντός του υπό κήρυξη αρχαιολογικού χώρου του Αρκαδικού Ορχομενού, πρέπει όλες οι εκσκαφικές και λοιπές εργασίες, να πραγματοποιηθούν με την άμεση επίβλεψη του απαραίτητου επιστημονικού και εμπειροτεχνικού προσωπικού της Εφορείας.
2. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια των εργασιών εντοπισθούν ή αποκαλυφθούν αρχαιότητες, κάθε δραστηριότητα θα σταματήσει και θα ακολουθήσει σωστική ανασκαφική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία του έργου μετά την κατά νόμο γνωμοδότηση του αρμόδιου Συμβουλίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η συνολική δαπάνη της ανασκαφής καθώς και το κόστος συντήρησης, προστασίας, σχεδιαστικής αποτύπωσης, φωτογράφισης, μελέτης και δημοσίευσης των ευρημάτων θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του έργου.
3. Κατά τη διάρκεια της εκσκαφής και της ενδεχόμενης ανασκαφικής έρευνας οι κύριοι του έργου οφείλουν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (αντιστήριξη παρακείμενων κτισμάτων ή του υπεδάφους παρακείμενων οδών, περίφραξη, ενδεχομένως αποστράγγιση του χώρου κ.α.) για την ασφάλεια των διερχομένων και την προστασία των αρχαιοτήτων.
4. Οι εργασίες θα περιοριστούν στις αιτούμενες, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση και τα κατατεθειμένα σχέδια, και δεν θα επεκταθούν σε άλλες πέραν αυτών.
5. Για τυχόν μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να υποβάλλεται προηγουμένως αίτηση στην Υπηρεσία μας προκειμένου να απαντήσουμε από την άποψη των αρμοδιοτήτων μας.
6. Θα προβλεφθεί η τοποθέτηση δίγλωσσης πληροφορικής πινακίδας κατεύθυνσης στην αρχή και στο τέλος της εν θέματι δημοτικής οδού.»
 
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια